Sport
2021-10-09

Két DVSC-játékos is szerepet kapott az U21-es válogatottban.

U21-es válogatottunk harmadik Eb-selejtező mérkőzésén a lengyeleket fogadta péntek este a szegedi Szent Gellért Fórumban.

Gera Zoltán együttese szerzett a második félidő elején vezetést, de a lengyelek előbb egalizáltak, majd előnybe is kerültek. A ráadás perceiben aztán a duplázó Németh András megszerezte az egyenlítő gólunkat, így 2-2-es döntetlen született.

A találkozón kezdőként kapott szerepet a Loki kiválósága, Baráth Péter, aki a hosszabbításban, a 97. percben majdnem eldöntötte a meccset, ám a lengyel kapus bravúrral védett. Bárány Donát a 82. percben szállt be csereként, ő is nagyon hasznosan futballozott. Érdemes megjegyezni, hogy az első magyar gól előtt a gólpasszt a szintén a DVSC Labdarúgó Akadémián nevelkedő, most Ausztriában játszó Bukta Csaba adta.

– A végén hektikussá vált a mérkőzés. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó pillanatban nem rúgtuk be a helyzetünket, de azt kell mondanom hogy jó eredmény született egy erős ellenféllel szemben. Annak örülök, hogy felálltak a játékosok 2-1-nél, büszkék lehetünk rájuk és ők is magukra. A félidőben átbeszéltük, mik voltak azok a problémák, amik addig adódtak. Rendeznünk kellett a sorainkat, reagálnunk kellett az eddigiekre. Nagyon jól kezdtük a második játékrészt, de a második góljuk előtt már nagyon mélyen védekeztünk. Elfáradtak a játékosaink, nagyon sokat dolgoztak. Ez a döntetlen sokkal jobb, mintha elveszítettük volna mind a három pontot, nagyon fontos volt az önbizalmunk szempontjából, hogy nem veszítettük el a meccset, és ott lesz a lehetőség Lengyelországban, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Tovább kell építkeznünk, hogy az első félidőben látottak ne történjenek meg ismét – nyilatkozta a találkozót követően az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző.

A magyar válogatott jövő kedden ismét a Szent Gellért Fórumban lép pályára, ellenfele a tavaszi Európa-bajnokság aranyérmese, a selejtezőben eddig hibátlan német válogatott lesz.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG– LENGYELORSZÁG 2–2 (0–0)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 800   néző. Vezette:    Glenn Nyberg (svéd)
MAGYARORSZÁG:    Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Komáromi, 82.) – Baráth P., Csonka (Major, 67.) – Bukta (Kiss T., 87.), Skribek (Bárány, 82.), Szendrei – Németh A. Szövetségi edző:   Gera Zoltán
LENGYELORSZÁG:    Majchrowicz – Bejger, Nawrocki, Kiwior (Gruszkowski, 76.), Karbownik – Kaminski, Bogusz (Wedrychowski, 71.), Poreba – Skóras, Benedyczak (Szymczak, 71.), Marchwinski (Szelagowski, 90+6.). Szövetségi edző:   Maciej Stolarczyk
Gólszerző:     Németh A. (1–0 ) a 48., Benedyczak (11-esből,    1–1) a 60., Wedrychowski (1–2) a 81., Németh A. (2–2) a 90+5. percben
Kiállítva:     Major (90+2.), ill. Skóras (90.)

Forrás: dvsc.hu

A Pénzügyminisztérium díjazta

Aranylabda

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek