Sport
2022-10-11

A rossz széria tovább tart

Egynapos pihenőt követően utaztak a Cenk aljára, az erdélyi túra harmadik mérkőzésére a mieink. A kicsit hosszabb emlékezetű szurkolók persze nem lelkesedtek túlságosan, hiszen ezek a körutak nem sorolódtak be a srácok kedvenc időtöltései közé.

Az egyetemisták Hetényi Zolival a kapuban kezdtek és a mezőnyben is változatlan összeállításban léptek a jégre. Az első percekben sokat támadtak a mieink, de ez nem okozott gondot Tőke Zoltánnak. Közepes iramban zajlott a játék, a brassóiak fokozatosan emelték a gépezetük fordulatszámát. A 3. perc táján nagy helyzetbe kerültek az erdélyi csatárok, több támadó próbálta a debreceni hálóőr mögé tuszkolni a pakkot, csak nagy nehézségek árán tudtunk felszabadítani. A 8. percben Hetényi Zoli óriási bravúrral mentett egy brassói kiugrás után. Kontratámadásokból veszélyeztettek a mieink, a 14. percben a nagy lendülettel kitörő Révészt a Tőke és a kapuvas állította meg. 14.59-nél Novotny lövése kijött Tőkéről, Zalamay pedig a hálóba vágta. 19.46-nál Zalamay-t állították ki az ukrán játékvezetők, majd 20.00-nál Sosunov-ot is utána küldték, dupla fórnak örülhettek a brassóiak a 2. etap nyitányán.

A kívánságuk 20.51-kor teljesült, ekkor Domingue küldte a hosszú sarokba Borisenko átadását. A gól után is támadásban maradt az ellenfél, okosan kevergettek, alaposan meggyűlt velük a debreceni védők baja. A 25. percben Dalecky húzott el, célba vette a rövid oldalt, de Tőke a helyén volt. 26.30-nál Borisenko-t küldték ki, majd a 36. percben Bors is kapott egy kisbüntetést. 37.17-nél adtunk egy ajándék korongot az ellenfélnek, a játékszerrel Williams indult el a saját harmadából, a hátvédjeink nem támadták meg időben, emberhátrányban növelték az előnyüket a házigazdák. A játékrész utolsó percében még ráfújtak két percet Novotny-ra, a 3. harmadot is emberhátrányban kellett megkezdenünk.

A 3. harmad elején a debreceni szakvezető, György József időt kért. A 45. percben egy brassói kontra nyomán Zagidullin játszotta tisztára magát és takarásból meglőtte csapata harmadik gólját. A mieink becsülettel próbálták növelni a tempót, de a kivitelezést gátolta a fáradtság és a gyakori kiállítások. (Itt kell megemlíteni, hogy az ukrán játékvezetők korrekten és részrehajlás nélkül bíráskodtak.) Először Vasile és Vokla párosa került büntetőpadra, majd az 53. percben Izacky, néhány minutával később Molnár Dávid kapott két perceket, miközben Hetényi Zoli sorozatban hárította a veszélyesnél veszélyesebb lövéseket. 57.08-nál Borisenko ült ki, a mieink gyorsan lehívták Hetényi Zolit, de már nem sikerült feljebb zárkózni.

Ezt a mérkőzést a speciális játékhelyzetek döntötték el. Három gólt kaptunk, az elsőt kettős hátrányból, a másodikat pedig egy korongeladás folyományaként. Már ezekkel is komoly sanszot adtunk az ellenfélnek, de további felelőtlen kiállításokat is elkövettünk, a brassóiak pedig túl jók ahhoz, hogy ne büntessenek ilyen helyzetekben. Sajnos, nem először a szezonban, újra meddőnek bizonyult az emberelőnyös játékunk, ami gyenge pontja a támadó munkánknak.  A problémáink java része nem új keletű, de itt az idő, hogy komolyan megpróbáljunk változtatni rajtuk.

György József vezetőedző megint csak korrekten és kritikusan értékelte a mérkőzést.

– Én úgy láttam,  hogy az akarással, a küzdéssel nem volt gondunk. A vezető gólunk után fölényhez jutottunk, megteremtettük a helyzeteket is, a helyzetkihasználás azonban nagyon gyengének bizonyult. Véleményem szerint két fordulópontja volt a találkozónak, az első a játékidő lejárta után történt, fölösleges, felelőtlen szabálysértés volt, melynek nyomán kettős emberhátrányba kerültünk a 2. harmadra, gyorsan ki is egyenlített az ellenfél. A második esetben a brassóiaknak ajándékoztunk egy korongot, gólhoz segítettük őket, ahelyett, hogy mi harcoltuk volna a vezetésért! És ezen a találkozón is előfordultak még további felelőtlen kiállítások. A tanulság az, hogy egyrészt egy góllal nem lehet meccset nyerni, másrészt a hibákat egy bizonyos szint felett azonnal bünteti az ellenfél, az Erste Ligában pedig lassan csak ilyen szintű csapatok vannak – összegzett György József.

2022.10.10. 17.30 Brassó
EL 34
Corona Brasov – DEAC 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Gólszerzők: Domingue, Williams és Zagidullin, illetve Zalamay

=Müller Károly=

Fotók: Corona Brasov

Az utódgondozás evolúciója a szalamandráknál

Új lehetőségek a nyílt tudományban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek