Sport
2021-09-03

Elmaradt a csoda

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este az Európa-bajnoki ezüstérmes, a világbajnoki selejtezőcsoportunkat vezető angol válogatottat fogadta a Puskás Arénában.

Az első félidő gólnélküli döntetlent hozott, de a második félidőben az angolok rákapcsoltak és végül 4-0-ra megnyerték a meccset és megerősítették vezető helyüket az I csoport élén. 

A 4. percben az angolok előtt adódott az első lehetőség, amikor Raheem Sterling passzolt Jack Grealish-hez, de a manchesteri akció végén utóbbi lövése Gulácsi Péter kapuja fölé szállt.

A 8. percben Luke Shaw szöglete után tudott Harry Maguire fejelni, de Manchester vörös feléhez tartozó két játékos akciója után is kapu fölé ment a labda. Harry Kane sem járt később sikerrel, ő is Gulácsi kapuja fölé tekert.

A félidő közepén Kleinheislert és Szoboszlait is ápolni kellett, de tudták folytatni a játékot.

Az első félidő hajrájában Bolla indítása lett hosszú Sallai Rolandnak, majd nem sokkal később Grealish bokájára lépett rá a magyar védő, amiért sárga lapot kapott.

A második félidő elején Harry Kane léphetett ki ziccerben Walker zseniális passza után, de Gulácsi remekül kivárt, a Tottenham csatára pedig nem tudta ellőni a labdát a Lipcse kapusa mellett, ez nagy helyzet és bravúr is volt.

Az 54. percben Rice kapott sárgát, miután csúnyán beleszállt ellenfelébe, majd egy perccel később megszerezték a vezetést az angolok. Grealish remek passza után Mount lépett ki, aki középre adott ésRaheem Sterling passzolt Gulácsi kapujába.

Az angol támadó levette a mezét a gólját követően, amiért sárga lapot kapott.

A 63. percben már kettővel vezettek az angolok, Szalai eladott labdája után fordulhattak az angolok, Sterling középre adott, Kane a kapuba fejelt, Gulácsinak nem sok esélye volt.

A 67. percben újoncot avatott Marco Rossi, Sallai Roland helyére állította be a Sporting Kansas játékosát, Sallói Dánielt.

A 69. percben Harry Maguire fejelte az angolok harmadik gólját, Shaw szöglete után volt eredményes.

Az angoloknál Jesse Lingard váltotta Mountot az utolsó öt percre, és még egy gól is volt a meccsben. Grealish hátrapassza után Declen Rice volt eredményes, ebben Gulácsi is benne volt sajnos.

Az utolsó percekre Saka is beállt az angoloknál, de az eredmény már nem változott. Ezzel a 4-0-s sikerrel az angoloknak 12 pontjuk van, a lengyelek utolértek minket, miután 4-1-re nyertek Albánia ellen, így a magyaroknak és a lengyeleknek is hét-hét pontjuk van. Folytatás vasárnap Albániában

Vb-selejtezők, I csoport, 4. forduló:
Magyarország-Anglia 0-4 (0-0)
Puskás Aréna, v.: Cüneyt Cakir (török)
Magyarország: Gulácsi Péter - Bolla Bendegúz (Varga Kevin, 70.), Kecskés Ákos, Willi Orbán, Szalai Attila, Fiola Attila - Schäfer András, Kleinheisler László (Gazdag Dániel, 82.) - Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Sallói Dániel, 66.) - Szalai Ádám
Anglia: Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw - Kevin Phillips, Declan Rice (Jordan Henderson, 88.) - Raheem Sterling, Mason Mount (Jesse Lingard, 85.), Jack Grealish (Bukayo Saka, 88.) - Harry Kane
gólszerzők: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)
sárga lap: Bolla (35.), Orbán (58.), illetve Rice (54.), Sterling (56.)

 

Alkalmi bélyegen a Kukori és Kotkoda szereplői

Kezdődik az 5. Debrecziner Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek