Sport
2021-03-23

Bárány Donát: Komoly erőpróba vár rám

A DVSC támadója az U21-es Európa-bajnokságra készül.

Gőzerővel készül az Európa-bajnokságra a Bárány Donátot is soraiban tudó U21-es magyar válogatott, amely szerda este Németország fiataljai ellen kezdi meg szereplését a kontinensviadalon. A Loki 20 esztendős gólzsákja az elmúlt napokban egy kisebb sérüléssel bajlódott, de bízik benne, lehetőség esetén élni tud az eséllyel.

Sajnos többen is kiestek a csapatból, ettől függetlenül azt mondhatom, jó hangulatban készülünk a tornára. Nagyon nagy szó a számomra, hogy egy ilyen színvonalas eseményen képviselhetem Magyarországot. Emellett növeli az önbizalmam, hogy ennyi játékos közül engem is behívtak és számítanak rám – fogalmazott a DVSC támadója, Bárány Donát. – Nagy figyelem hárul az U21-es Eb-re, melyet a világ szinte összes pontján követnek, így nagy lehetőség előtt állunk.     

Nem akármilyen csapatokkal találkozik a Gera Zoltán vezette nemzeti együttes, amely Németország mellett Románia és Hollandia U21-es gárdájával csap össze a csoportban.

Komoly megpróbáltatás előtt állok. Volt már egy ilyen a pályafutásom során, igaz kisebb szinten, amikor az NB II-ben tudtam játszani, de akkor is ez vár majd rám, ha feljutunk az NB I-be. Az Eb is egy erőpróba lesz a számomra, hisz lehetőség esetén komoly nemzetközi rutinnal rendelkező labdarúgók ellen mutathatom meg magam, de természetesen azon leszek, hogy maximálisan megálljam a helyem.

 

Az U21-es magyar válogatott programja

2021.03.24. Magyarország-Németország, 21 óra, Mol Aréna Sóstó

2021.03.27. Magyarország-Románia, 18 óra, Bozsik Aréna

2021.03.30. Hollandia-Magyarország, 18 óra, Mol Aréna Sóstó

 

Fotó: MLSZ-Facebook

A NeurotechEU kérdései

Szemléletmódot formál a Nagy Diák Klímateszt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek