Sport
2023-04-28

Sorsdöntő mérkőzések előtt a DEAC csapatai

Itthon játszik bajnoki mérkőzést a Debreceni Egyetem női futsal-, férfi röplabda-, labdarúgó-, kézilabda- és rögbicsapata. A többi együttesünkre idegenbeli találkozók várnak.

Futsal

A DEAC férfi futsalosai csütörtökön 2-2-es döntetlent játszottak a DESOK-ban a Veszprém ellen az NB I felsőházában. Sok idő nem marad a pihenésre, hiszen május 1-jén, hétfőn újabb bajnoki: a listavezető Haladás otthonában lépnek pályára Elek Gergő tanítványai. A találkozó 18:30-kor kezdődik Szombathelyen.

A női futsal NB I elődöntőjének párharca 1-1-re áll a Tolna-Mözs ellen. A fináléba jutáshoz két győzelem kell, így a vasárnapi találkozón eldől, melyik csapat játszhat az aranyért. Reményeink szerint a DEAC sikerével zárul a DESOK-ban 16 órakor kezdődő összecsapás.

 

Röplabda

Csütörtökön a Kecskemét elleni második mérkőzését is elveszítette a DEAC férfi röplabdacsapata az Extraliga 5. helyéért zajló küzdelemben. A három győzelemig tartó párharcban így ellenfelünk vezet 2-0-ra. A harmadik találkozót május 1-jén, hétfőn 20 órakor rendezik a DESOK-ban.

A lányok vasárnap 12:30-kor idegenben játszanak az NB II. Keleti csoportjában, az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában. A KISTEXT elleni mérkőzést Budapesten, a Soroksári úton rendezik.

 

Labdarúgás

Az NB III Keleti csoportjában érdekelt DEAC vasárnap 17 órától a Dóczy utcai Sportcampuson fogadja a Termálfürdő FC Tiszaújváros együttesét.

A legutóbbi körben tömeges megbetegedés miatt nem tudta vállalni a gyulaiak elleni meccset a DVSC-DEAC. A női másodosztály 18. fordulójában ezúttal itthon van jelenésük a fekete-fehéreknek: április 29-én, szombaton 16 órakor a Budapest Honvéd lesz az ellenfél a Dóczy utcai műfüves pályán.

 

Floorball

Két hete az ARES HC 94' 7–4-re győzött a Kecskeméti János Sportcsarnokban az ötödik helyért vívott OB I-es helyosztón. Floorballosaink szombaton tudják kiköszörülni a csorbát: az idegenbeli találkozó 16 órakor kezdődik.

 

Kézilabda

A férfi NB I/B küzdelmeiben itthon drukkolhatunk a DEAC-nak. A 30. fordulóban a DESOK-ban vívnak meccset a fekete-fehérek, az ellenfél a Pler-Budapest lesz pénteken 19:30-kor.

 

Amerikai futball

A Divízió I. alapszakaszának második fordulóban a Levelek Spartans vendégként lép pályára a DEAC amerikaifutball-csapata szombaton 15 órától.

 

Rögbi

Hosszú idő után játszik ismét Debrecenben bajnoki mérkőzést a DEAC rögbicsapata. Az NB II 9. fordulójában az Exiles-Kosok gárdája ellen lép pályára együttesünk szombaton 14 órakor a Böszörményi úti campuson, a Teknős teniszcsarnok mögötti pályáján.

A megátkozott gitáros

Jéger Attila hangszerész

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek