Sport
2021-05-08

Nézők előtt játszik a DEAC a szezon utolsó hazai bajnokiján

Több szempontból is speciálisnak ígérkezik a vasárnap 17 órakor kezdődő DEAC-PMFC NB II-es bajnoki. Futballistáink a 2020/2021-es szezon utolsó hazai összecsapására készülnek, emellett a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkerek és a 18 éven aluli hozzátartozóik végre visszatérhetnek a DEAC Sportcampus lelátóira.

A vezetőség ingyenes belépéssel kedveskedik a labdarúgásra “kiéhezett” szimpatizánsoknak. A megérkezéskor a védettségi igazolvány mellett a személyi azonosságot igazoló okmányt is fel kell mutatni. Fontos információ még, hogy a stadionban a maszkviselés és a távolságtartás ugyan nem kötelező, de ajánlott. A további lényeges tudnivalókat ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

A szolgálati közlemény után kanyarodjunk vissza az ütközet főszereplőire. A pécsiek harminchat összecsapás során hatvanhárom ponttal gazdagodtak, ennek köszönhetően a negyedik helyen állnak a tabellán. Sándor Tamás legénysége ugyan az idény végén sajnos búcsúzik a másodosztálytól, ám az utóbbi fordulókban összekapta magát, ezt bizonyítja, hogy három találkozó óta veretlen.

“Jó lenne, ha az idény utolsó hazai meccsén pontot vagy pontokat szereznénk, bár a Pécsnek biztosan lesz ehhez egy-két szava – mutatott rá Orosz Marcell. – Masszív együttes érkezik hozzánk, amelyik előszeretettel erőlteti a párharcokat. A pécsiek védelmét rutinos futballisták alkotják, elöl pedig gyors és kreatív játékosok igyekeznek galibát okozni. Nyilván örömteli, hogy végre a nézők is kijöhetnek a mérkőzésünkre, ez is lökést adhat nekünk. Az is cél lehet, hogy a szurkolóinknak örömet szerezzünk a hétvégén” – világított rá a 20 esztendős hátvéd.

November 25-én közel kerültünk a pontszerzéshez a Baranya megyeiek otthonában. Ellenfelünk Preklet góljával az 59. percben szerezte meg a vezetést, az egyenlítés a 88. minutumban érkezett a csereként beszállt Kertész villanásának hála. A számunkra keserű slusszpoén Grabant Bencének köszönhetően jött a hosszabbításban, ezzel 2-1-re nyertek a pécsiek.

A múlt hétvégén a Haladás stadionjában 2-2-es döntetlenre futotta az erőnkből. Felemás érzésekkel hagyhattuk el a vasi megyeszékhelyet, hiszen két találattal is vezettünk, ennek alapján akár több is lehetett volna ebben a mérkőzésben.

“Remekül kezdtünk, így hamar kétgólos fórra tettünk szert. A folytatásban egy véleményes tizenegyessel szépített a Haladás. A szünet után pedig viszonylag korán ismét fordult a kocka, és egyenlítettek a hazaiak. Szerintem értékes pontot szereztünk, amelyért nagyon megdolgoztunk. Azt érzem, hogy a bajnokság végére összeállt a csapat. Nyilván sajnáljuk, hogy ez nem hamarabb történt, hiszen akkor talán elkerülhető lett volna a kiesés. Azt sem szabad elfelejteni, hogy betegségek és sérülések nehezítették a dolgunkat, így gyakran meg volt kötve a szakmai stáb keze, de nem akarok mentegetőzni. Úgy vélem, a háromvédős szisztéma, amit az utóbbi időben alkalmazunk, egyértelműen bevált” – zárta mondandóját Orosz Marcell.

Merkantil Bank Liga NB II 37. forduló
DEAC-PMFC
2021. 05. 09. (vasárnap) 17:00, DEAC Sportcampus

Könnyítést kaphat az energiaszektor

Bántalmazó kapcsolatokról jelent meg könyv „Mi lenne veled nélkülem?” címmel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek