Sport
2022-03-27

A DEAC már a második

A DEAC futballistái vasárnap a Kisvárda II otthonában vendégeskedtek. A hazaiaknál többen is visszajátszottak az NB I-es gárdából, elég csak Kravcsenkóra vagy Camajra gondolni. Sándor Tamás vezetőedző nem változtatott a BKV Előre elleni kezdőhöz képest, persze ez nem okozott nagy meglepetést, hiszen a rangadót 2-0-ra megnyerték Székely Dávidék.

A Várda otthonában nem kellett sokat várnunk az első lövésünkre, a második percben Tochukwu egy lekészítést követően a tizenhatos környékéről bombázott a kapu fölé. Nem sokkal később már Camaj okozott veszélyt, első kísérletét Tóth Dániel még védte, a kipattanót pedig a kapufára küldte. Ezt követően Gosztonyi András előtt adódott nagy lehetőség, de a labdát a jobb sarok mellé gurította. Mi is iparkodtunk, Bereczki Dánielnek akadt egy ígéretes beadása jobb oldalról, ám Perehanec észnél volt. Az első félidő ugyan nem hozott gólt, ennek ellenére nem unatkoztak a nézők.

A második játékrész elején Sándor Tamás végzett el egy szabadrúgást, amibe senki sem ért bele, a játékszert a hazaiak kapuvédője szögletre tolta. A felvonás derekán aztán megszereztük a vezetést: Rauf a bal szélről tört be a büntetőterületre, a beadásába Kravcsenko kézzel ért bele, Nagy Róbert játékvezető pedig büntetőt adott nekünk. Perehanec különböző mozdulatokkal próbálta megzavarni Sándor Tamást, de nem járt sikerrel, hiszen középpályásunk a kapu jobb oldalába tüzelt. A folytatásban ellenfelünk nagy erőket mozgosított az egyenlítés érdekében, egyszer Tóth Dánielnek nagy bravúrt kellett bemutatnia egy fejesnél. A lefújásig két kisvárdai játékos is elesett a tizenhatoson belül, de a bíró egyszer sem ítélt tizenegyest, sőt, Camajt és Helesht is sárgával jutalmazta.

Mivel a BKV Előre 1-1-es döntetlent játszott Füzesgyarmaton, így együttesünk fellépett a második helyre. Sándor Tamás tanítványai a következő fordulóban az Eger otthonában lépnek pályára.

NB III Keleti csoport 27. forduló
Kisvárda II-DEAC 0-1 (0-0)
gólszerző: Sándor T. (68. – 11-esből)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész (Virág, a szünetben), Ujvárosi, Orosz – Lakatos B., Spitzmüller, Sándor T., Rauf – Bereczki (Bidzilya, 61.), Tochukwu (Szabó L., 61.), Székely D. (Sárosi, 93.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek