Sport
2021-04-29

Bíznak a bravúrban

A DEAC férfi futsalosai a Veszprém legyőzésével óriási lépést tettek a bronzmeccs felé pénteken. Elek Gergő legénysége jelenleg a harmadik helyen áll, ezt a pozíciót az éllovas Haladás otthonában lehetne stabilizálni.

 Persze a pontszerzés nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a Hali parádés szezont fut, az alapszakaszt megnyerte, a rájátszásban pedig eddig csak egyszer szenvedett vereséget.

“Ha minden igaz, a Haladásban meghatározó játékosok nem léphetnek pályára, ennek ellenére nagyon nehéz dolgunk lesz – szögezte le Dobi Attila. – Bravúrnak számítana, ha ponttal vagy pontokkal gazdagodnánk, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára. A szombathelyieknél minőségi futsalosok szerepelnek, emellett profi körülmények között dolgozhatnak, ezzel magyarázható, hogy kiemelkednek a mezőnyből az újfaluiakkal együtt. A veszprémiek ellen kellő agresszivitás jellemzett bennünket, hasonló mentalitásra lesz szükség holnap is. Jó lenne, ha megtartanánk aktuális pozíciónkat a felsőház végéig, hiszen ebben az esetben a bronzéremért zajló párharcban nálunk lenne a pályaelőny” – mutatott rá 24 éves kapusunk, akitől megtudtuk, hogy már csütörtökön útnak indultak Vas megyébe.

“Amikor odaálltam a hatmétereshez, tudtam, hogy védeni fogok, biztos voltam magamban. Örülök, hogy ezzel a hárítással hozzá tudtam járulni a diadalhoz. A büntetőknél rendre én szoktam lehetőséghez jutni, ami azzal is magyarázható, hogy nagyobb termetű vagyok, így a kapuból többet takarok, emellett jó hatékonysággal hárítok ezekben a helyzetekben. Szoktam figyelni az ellenfél játékosainak a mozgását, de a hatosoknál például nagyon sok gondolkodási időm nincs, inkább a megérzésemre hagyatkozhatok” – zárta mondandóját Dobi Attila.

Futsal NB I felsőház 7. forduló
Haladás VSE-DEAC
2021. 04. 30. (péntek) 18:30, Haladás Sportcsarnok

Forinterősödés kora este

Törökország május 17-ig teljesen lezár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek