Sport
2022-02-07

Megnyertük a rangadót

A Debreceni Egyetem gárdája a triplázó Horváth Viktória vezérletével gyűjtötte be a három pontot.

A DEAC női futsalosai az Astrát látták vendégül vasárnap a DESOK-ban. Nem várt könnyű meccs Quirikó Vivien csapatára, hiszen az üllőiek az előző négy bajnokijukat sikerrel vették.

A meccs első perceiben mindkét oldalon akadtak helyzetek, aztán a nyolcadik percben Balogh Noémi nagy szólót mutatott be, majd éles szögből zörgette meg a hálónkat. Egyébként néhány másodperccel a találat előtt még Hargas Annamária védte Horváth Viktória lövését. Kicsit később nagyobb bajba is kerülhettünk volna, de Kubitsch ziccerét Torma Lilla hárította, majd Szegedi Anita lökete a lécen csattant. Többször csúszott hiba a játékunkba, így sokáig nem módosult az állás. Aztán a szünet előtt Üveges Katalin centerezése után Horváth Viktória egalizált pár méterről.

Kiválóan indítottuk a második játékrészt: a 21. minutumban Horváth csapta be a védőjét egy csellel, ezt követően pedig a kapu bal alsó sarkába küldte a labdát. Nem kellett sokat várni az újabb találatunkra, ugyanis a 23. percben Nagy Anikó is túljárt Hargas eszén. Nem kényelmesedtünk el a fórunk miatt, hiszen újabb lehetőségeket dolgoztunk ki, a küzdelem főleg a vendégek térfelén zajlott. Végül Horváth Viktória tette fel a koronát a teljesítményére egy újabb távoli lövéssel.

“Jól kezdtük a mérkőzést, de négy-öt perc után kissé megtört a lendületünk. Szerencsére az ellenfél góljára még az első félidőben tudtunk válaszolni, fontos volt, hogy ne hátránnyal menjünk a szünetre. A második játékrész előtt átbeszéltünk néhány dolgot, ezt követően hatékonyabb lett a támadójátékunk. Fontos győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak!” – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Érdekesség, hogy Tóth Anitának és Tóth Nórának is ma van a születésnapja, így két játékosunk duplán ünnepelhetett az összecsapást követően. Az éllovas DEAC a következő fordulóban a sereghajtó TFSE-vel csap össze idegenben.

NB I 13. forduló
DEAC-Astra-Activek HFC-Üllő 4-1 (1-1)
gólszerzők: Horváth V. (19., 21., 33.) Nagy A. (23.) ill. Balogh N. (8.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Üveges, Horváth V. Cserék: Pócsik, Nagy A., Krascsenics, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien

Koronavírus: 1954 új eset Hajdú-Bihar megyében hétvégén

Debrecenben is rendeznek vízilabdameccseket az vizes világbajnokságon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek