Sport
2021-04-24

Érik a bronzmeccs

A Debreceni Egyetem csapata rendkívül fontos győzelmet aratott a rangadón.

A hosszú válogatott szünet után a DEAC férfi futsalosai a Veszprémet fogadták a DESOK-ban. A pénteki meccs előtt már négy alkalommal találkoztunk a bakonyiakkal ebben az idényben, a mérlegünk egy döntetlen és három vereség volt. Szerencsére kiváló produkciónknak hála kozmetikáztunk a mutatón.

Kiválóan kaptuk el a rajtot, egy felperdülő labdát Szentes-Bíró készített le a hatosnál lesben álló Siskának, akinek a lövését Sásdi nem tudta hárítani. Óriási iramot diktáltak a csapatok, bár egy rangadótól sokan ezt várják. Krajcsi Bencének először Tatai centerezésénél kellett nagyot mentenie.

Kapusunk kicsit később Bencsik távoli kísérleténél sem jött zavarba, a másik oldalon pedig Szabó Lajos szólója okozott riadalmat. Egy mesterien felépített kontrából dupláztuk meg az előnyünket, Kántor Tamás volt a feladó, Tóth Attila pedig a befejező. Nyolc perccel a szünet előtt átálltak az öt a négy elleni harcmodorra a vendégek, de gólt ismét mi szereztünk: Kántor löketét követően a bal alsóban pihent meg a labda. Komáromi faraghatott volna a különbségen, ám a fejese az oldalhálóban kötött ki. Szabó került ismét a rivaldafénybe, és most szerencsére a befejezés is tökéletes lett. A tizenhetedik minutumban már 4-0-ra vezettünk, a meccs előtt erre talán még a legoptimistább debreceni szurkolók sem számítottak. Az első félidő végén Hinojosa kapufájánál hűlt meg a vér az ereinkben, de szerencsére megúsztuk ezt a szituációt.

A pihenőt követően sem lassítottak a játékosok, mindkét gárda mellé behúzhattunk egy-egy kapufát, nálunk Tóth Attilát választotta el néhány centi a duplázástól. Egy berúgásnál Tatai szépített a 32. percben. Ezt követően Thiago kezezése miatt büntetőhöz jutott a Veszprém. A sérüléssel bajlódó Rácz Zsolt megjósolta, hogy Pál Patrikkal kibabrál a kispadról érkező Dobi Attila, és szerencsére igaza lett.

Ezzel a bravúrral Dobi is alaposan kivette a részét a diadalból. A játékrész derekán összeszedtük az ötödik szabálytalanságunkat, így jóval óvatosabbnak kellett lennünk a hátralévő időben, ugyanis nem akartuk, hogy vetélytársunk újabb büntetőt végezzen el. A rutinos Tatai kísérlete Krajcsi alatt csúszott be a 36. percben. Nem tettek le a pontszerzésről a veszprémiek, de a pár lépésről az üres kapuba passzoló Szabó Lajos végleg elvarrta a szálakat.

A hét egységgel rendelkező együttesünk ezzel a csodálatos sikerrel közelebb került a hőn áhított bronzmeccshez. Szentes-Bíróék jövő pénteken a Haladással csapnak össze idegenben.

Férfi futsal NB I felsőház 6. forduló


DEAC-Balaton Bútor FC Veszprém 5-2 (4-0)
gólszerző: Siska (1.), Tóth A. (9.), Kántor (14.), Szabó L. (17., 40.), ill. Tajti (32., 36.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Szentes-Bíró, Kántor, Siska. Cserék: Dobi, Sánta, Tóth A., Szabó L., Thiago, Berecz, Tóth B., Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Bíró Ádám

Fotó: Derencsényi István

Napos tavaszi idő várható hétvégén

Jöhetnek a nézők

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek