Sport
2022-11-26

Katar 2022: Bényei Balázs kiélezett mérkőzésekre számít szombaton

A DVSC egykori, a DEAC jelenlegi védője Tunézia, Lengyelország, Franciaország és Argentína győzelmére tippelt.

A világbajnokság pénteki játéknapja újabb meglepetéssel indult, Irán 2-0-ra legyőzte Wales válogatottját. Szenegál hozta a kötelezőt, simán nyert Katar ellen, a hollandok viszont nem bírtak Ecuadorral, megosztoztak a pontokon, mint ahogy Anglia és az USA is döntetlennel zárta a párharcot. Szombaton a C és a D csoportban folytatódnak a küzdelmek, már a második körben eldőlhet kik lehetnek ott a legjobb 16-ban.

Tunézia – Ausztrália 11.26. 11:00      al-Janoub Stadion

Előzetesen nem sokat tudtam a tunéziai válogatottról, de látva az első meccsüket, nekem nagyon tetszett a játékuk. Hiába voltak mezőnyben fölényben a dánok, nem találtak fogást Dzsalel Kadri csapatán. Az ausztrálokban nem érzem azt az átütőerőt, ami elég lenne ahhoz, hogy még csak pontot is szerezzenek. Bár jól kezdtek a franciák ellen, rúgtak egy szép gólt, kijött a két válogatott közti minőségi különbség. Ha az afrikaiak átmentik azt a jó teljesítményt, amit a dánok ellen nyújtottak, megnyerik azt a párharcot.

Lengyelország – Szaúd-Arábia 11.26. 14:00     Education City Stadion

A lengyelek talán a vb leggyengébb meccsét játszották Mexikóval, kapura teljesen veszélytelenek voltak, helyzetekig sem igazán tudtak eljutni, ráadásul kihagytak egy tizenegyest. Ennél többre képesek, de játékukat meghatározza, Robert Lewandowski milyen napot fog ki, mennyire tudja kamatoztatni tudását. A szaúdiak a vb legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy hátrányból fordítva legyőzték Argentínát. Lestaktikájuk tökéletesen működött, ezzel pedig nem tudtak mit kezdeni Messiék. Úgy vélem, szombaton Lengyelország megrázza magát és mindhárom pontot begyűjti.

Franciaország – Dánia 11.26. 17:00      974 Stadion

A franciák magabiztosan győzték le az első körben Ausztráliát, keretükben klasszisok találhatók. Elől Olivier Giroud sokad virágzását éli, a Milánban magára talált, a kiváló formát a vb-re is át tudta menteni. Olyan játékosok szolgálják ki, mint Kylian Mbappé, vagy Antoine Griezmann, de sorolhatnám az összes középpályást. A gallok a minőséget képviselik, ennek ellenére számomra nem volt meggyőző a játékuk. Dánia korábban már oda-vissza legyőzte tétmeccsen Didier Deschamps együttesét, úgy vélem, ezúttal is megnehezítik a franciák dolgát. Tetszik a játékuk, talán a támadósorukat érzem foghíjasnak, hiányzik egy Giroud szintű csatár elől. Mindent egybevetve, Franciaország behúzza ezt a meccset és már készülhet az egyenes kieséses szakaszra.

Argentína – Mexikó 11.26. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

A két válogatott nagyon jól ismeri egymást, előre nem lehet biztosra kijelenteni, ki fog győzni, abszolút háromesélyes a találkozó. Szép játékra nem számítok, inkább a küzdelem fog dominálni, de Argentína nyerni fog, azt sem tartom kizártnak, hogy könnyedén gyűjtik be a pontokat.

Bényei Balázs úgy véli, a világbajnoki címre három ország nemzeti csapata az esélyes.

Az első kört látva, szerintem három válogatott az esélyes a végső győzelemre. A brazilok kerete bombaerős, minden poszton világklasszisaik vannak. A spanyolok már az első meccsen erőt demonstráltak, a Luis Enrique által megálmodott taktika kiválóan működik. A németek, bár vereséggel kezdtek, igazi tornaspecialisták, össze fogják szedni magukat és ott lehetnek a végjátékban.

Féreglyuk

Távol a világ zajától

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek