Sport
2021-04-01

Értékes három ponttal gazdagodtunk

A Debreceni Egyetem csapata a Fehérvár elleni sikerével újabb lépést tett az Extraliga-tagság meghosszabbítása felé.

A DEAC férfi röplabdázói a MÁV Előre Bericap gárdáját fogadták a DESOK-ban szerda este. A papírforma csapatunk mellett szólt, és szerencsére nem is történt meglepetés, bár a három pontért azért meg kellett izzadni.

Az első szett eleje szoros küzdelmet hozott, tapadtak egymásra a küzdő felek. Salazar bombájára Hubicska válaszolt, ezzel 13:11-re módosult az állás. Egyre több hiba csúszott ellenfelünk játékába, így nem okozott meglepetést, hogy 16:12-nél Gelencsér Balázs időt kért. A szavai hatottak, hiszen felzárkóztak a vendégek, ennek tükrében Bagics Balázs pontja jót tett a lelkünknek (19:17). A folytatásban újra sok malőrt követtek el a vendégek, így megnyugtató lett az előnyünk. Az etap Salazar elrontott ütésével végződött.

Szerencsés fehérvári ponttal indult a második játékrész. Hubicska Patrik kapta el a fonalat, ennek köszönhetően egyre jobban kinyílt az olló. Fazekas is megvillant, így ismét magához hívta tanítványait a Fejér megyeiek mestere (11:6). Vezetőedzőnk elkezdte a rotálást, többek között Imre Tibor és F. Nagy Bence is lehetőséget kapott a bizonyításra. Fodor Antal az egyik időkérésnél nagyobb koncentációt kért, amit sikerült megfogadni, majd Tóth András a rá jellemző fineszes megoldások egyikét húzta elő, ezzel 2:0-ra vezettünk.

Nem adta fel a harcot a vetélytársunk, aminek a harmadik etapban sajnos megittuk a levét, bár 11:16-ot követően nagy hajrát nyitottunk, így sikerült felzárkóznunk (23:23). A végjáték főleg Bagics és Salazar párviadalát hozta. Végül a kubai légiós örülhetett, hiszen összejött a szépítés, amiből alaposan kivette a részét.

Szerencsére ez az elbukott szakasz nem szegte a kedvünket, mivel a következő felvonásban lezártuk az ütközetet. A negyedik játszmában több támadás során Fazekas Balázs villant meg, amiből sokat profitáltunk. Csizmadia János remek nyitásának hála megint közelebb kerültünk a hőn áhított diadalhoz (22:18). Végül a harmadik meccslabdát kihasználva nyertük meg az összecsapást.

“Amennyiben röviden akarnám összefoglalni a meccset, akkor csak annyit mondanék, hogy a legfontosabb a győzelem volt ma este. Fontos tanulsága az összecsapásnak, hogy ha egy csapat nem maximális koncentrációval kezd, onnan nehéz felpörögni. Sajnos komolyabb extrákat ezúttal nem tudtunk bemutatni. Elképzelhető, hogy a fáradtság is bizonyos mértékben befolyásolta a teljesítményünket, hiszen rövid idő alatt ez volt az ötödik találkozónk. Több cserét terveztem, ám az események alakulása miatt erre most nem nyílt lehetőségem” – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Öt forduló alatt kilenc egységgel gazdagodtunk, ezzel féltávnál a harmadik helyen állunk a tabellán. Vasárnap a KISTEXT csarnokában gyarapíthatjuk a pontjaink számát.

Extraliga kvalifikáló kör 5. forduló
DEAC-MÁV ELŐRE Bericap 3:1 (25:18, 25:18, 27:29, 25:21)

 

 Forrás: deac.hu

„Egyetlen módon tudjuk megállítani a vírust: oltással”

Ismét lezárják az első ajtókat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek