Sport
2022-10-25

Oda a hazai veretlenség

Kétszer vezetett a DVSC, de a Kisvárda mindkétszer egyenlített, majd bevitte a döntő találatot.

Már 11 mérkőzést teljesítettek a csapatok, ezzel lezárult az első osztály idei sorozatának az első köre, mely etapot a 7. helyen teljesített a DVSC. Nincs megállás, hétfőn ismét pályára lépett Srdjan Blagojevic együttese, mely játéknapon a Kisvárdát fogadták a Nagyerdei Stadionban.

A szerb tréner ezúttal is több helyen változtatott, szűrőként Neofytidisnek szavazott bizalmat, a középpályán pedig Bódit és Sóst jelölte kezdőbe. A mérkőzés előtt az volt a kérdés, egymás után kétszer végre nyer-e a csapat, de az jó előjelnek számított, hogy a Nagyerdei Stadionban még nem szenvedett vereséget a cívisvárosi alakulat.

Az első percekben a Kisvárda irányította a játékot, többet birtokolták a labdát, helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, bár Dreskovic majdnem kisegítette a szabolcsiakat, közelről saját kapujára fejelt, de Gróf reflexmozdulattal hárított. A 6. percben lényegében első támadását gólra váltotta a Vasutas: Sós emelt középre, az előre húzódó Neofytidis pedig az ötös magasságából a kapu közepébe lőtte a labdát (1-0). Kellett egy kis idő, mire rendezte sorait a Kisvárda, de hamar összekapták magukat és ismét átvették a játék irányítását. Fölényük azonban meddőnek bizonyult, a hazai védelem jól állta a sarat. Azért egy-két meleg pillanat adódott Gróf kapuja előtt, viszont a lényeg nem változott, továbbra is a DVSC neve mögött szerepelt csak gólt jelző szám az eredményjelzőn. Nem úgy a 37. percben, mikor Camaj átadása után Makowski életerős lökete kötött ki Gróf kapujában (1-1). Neofytidis akár ismét előnyhöz juttathatta volna csapatát, ám lövése fölé szállt. Ez volt a félidő utolsó momentuma, 46 perc játékot követően döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

Hazai góllal indult a második félidő: a 48. percben Szécsi lövése után a Leoni lábán megpattanó labda a kapufára, majd Hindrich hátáról került a hálóba (2-1). Átvette a játék irányítását a DVSC, többször is veszélybe került a várdai kapu, de újabb gól vendégoldalon született: Camaj szöglete után Kravcsenko fejelt a keresztléc alá (2-2). Akár át is vehette volna a vezetést a szabolcsi gárda, de előbb Gróf, majd a kapufa kisegítette a védőket. A 67. percben már senki és semmi nem segített: Navratil tört a tizenhatoson belülre és a kilépő Gróf fölött a kapuba emelte a labdát (2-3). Nagy erőket mozgósítottak a felek a hajrában, a debreceniek szerették volna ledolgozni hátrányukat, míg a vendégek végleg lezárták volna a párharcot. Nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a cívisvárosi gárda, de a hosszabbításban sem tudta bevenni a vendégek kapuját, így a Kisvárda bezsebelte a három pontot.

OTP Bank Liga 12. forduló

DVSC – Kisvárda: 2-3 (1-1)

DVSC: Gróf – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga (Olawale 84’), Neofytidis (Major 65’) – Bódi (Horváth K. 84’), Dzsudzyál, Sós (Kyziridis 70’) – Szécsi (Babunski 70’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Melnik 64’) - Ötvös, Karabeljov (Lucas 77’), Asani (Navratil 64’), Makowski – Camaj (Vida 87’), Mesanovic (Ilievski 77’)

Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Neofytidis 6’ Hindrich 48’ (öngól) ill. Makowski 37’, Kravcsenko 57’, Navratil 67’

Foto: dvsc.hu

Nyugdíj

Grand Bleu

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek