Sport
2022-05-27

Bajnokok Ligája: A Real tizennegyedszer vagy a Pool hetedszer?

Szombaton rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét, Párizsban a Liverpool és a Real Madrid csap össze a rangos trófeáért.

Legutóbb tizenhat évvel ezelőtt, 2006-ban rendeztek BL-döntőt a Stade de France-ban – érdekesség, hogy akkor is egy spanyol és egy angol csapat részvételével. A Barcelona 2–1-re nyert az Arsenal ellen, ezúttal azonban a Real Madrid és a Liverpool találkozik egymással, s az erőviszonyok ismeretében kisebb meglepetést jelentene, ha a spanyolok emelhetnék magasba a trófeát. Klubszimpátiától függetlenül kijelenthető, hogy mindkét együttes megérdemelten jutott el idáig, a spanyolok 28, az angolok 30 gólt szereztek a döntőig vezető úton.

A csoportból a Liverpool hibátlan mérleggel, a Real egy vereséggel lépett tovább az első helyen, majd a legjobb tizenhat között az angolok 2–1-es összesítéssel búcsúztatták az Intert, míg Carlo Ancelotti együttese az első mérkőzésen összeszedett hátrányát ledolgozva búcsúztatta a favoritok között emlegetett PSG-t.

A negyeddöntőben a Poolnak volt könnyebb dolga, a Benfica ellen az odavágón eldőlt a továbbjutás sorsa, míg a Real a Chelsea ellen lépett tovább, drámai izgalmak után. Az elődöntők során sem unatkoztunk, a City hiába nyerte meg a hétgólos első meccset a Real ellen, a madridiak a visszavágó hajrájában kiegyenlítették, majd a hosszabbításban megnyerték a párharcot. A Liverpool a sorozat meglepetéscsapata, a Villarreal ellen kétgólos győzelemmel nyitott hazai környezetben, s bár a spanyolok saját közönségük előtt egy félidő alatt egyenlítettek összesítésben, végül érvényesült a papírforma.

Sokáig emlékezetes marad a két együttes legutóbbi BL-döntője, 2018-ban Gareth Bale volt a pozitív,

Loris Karius a negatív hős. Jürgen Klopp már akkor is a Pool vezetőedzője volt, így érthetően hajtja a revansvágy, csapatának pedig ezúttal minden esélye megvan, hogy felüljön Európa trónjára. Az angolok az esélyesek, de a Real Madrid már többször is bizonyította, hogy nem szabad leírni – miért tennénk így éppen a döntő előtt?

Elhunyt Andy Fletcher, a Depeche Mode alapítótagja

Friderikusz Podcast

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek