Sport
2021-03-07

Nem sikerült a bravúr

Vereséget szenvedett a DEAC Kazincbarcikán.

A labdarúgó NB II 28. fordulójában az utolsó előtti Kazincbarcika a sereghajtó DEAC-ot látta vendégül. A borsodiak az edzőváltást követően hosszú idő után újra győzelemnek örülhettek.

 

LABDARÚGÓ NB II 28. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DEBRECENI EAC  3–1 (1–0)


Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, zárt kapuk mögött Vezeti: Csonka Bence (Szilágyi Norbert, Sinkovicz Dániel)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Majzik, Szűcs K., Fótyik, Mikló. – Oldal (Farkas A., 88.), Kovács M. (Tóth-Gábor K. 77.), Oltean, Toma (Németh T., 88.) – Takács T. (Csősz R., 77.), Kovac (Korbély, 62.)
 

Megbízott vezetőedzők: Dzurják József és Koszta Péter


DEAC: Tóth D.– Orosz M., Bényei, Papp F. , Zachán, Kundrák (Sármény, 73.) – Nikitscher (Bereczki, a szünetben), Spitzmüller (Sárosi, 32.), Sándor T. – Nagy K., (Kertész T. 81.),  Kenderesi (Sidibe, 32.)
Vezetőedző: Sándor Tamás


Gólszerzők: Toma (19., 83.), Oldal (46.), illetve Sidibe (60., büntetőből)

A deac.hu beszámolója a mérkőzésről:

A Debreceni Egyetem együttesének házon kívül továbbra sem megy a másodosztályban.

A DEAC futballistái ezen a héten már egy sorozatot megszakítottak, hiszen először játszottak döntetlent a bajnokságban ebben a szezonban (a Gyirmóttal vívott találkozó 1-1-re végződött négy nappal ezelőtt). Abban bíztunk, hogy a Kazincbarcika elleni kiesési rangadón végre idegenben is összejön a pontszerzés, ezzel egy másik széria zárulhatott volna le. Ellenfelünk edzőváltással “hangolt” a mérkőzésre: a vezetők pénteken megköszönték Pacsi Bálint munkáját, a pótlását pedig házon belül oldották meg ideiglenesen.

Sándor Tamás a szerdai találkozóhoz képest kicsit “megkeverte a kártyákat”, ugyanis Nagy Zoltán és Székely Dávid helyett ezúttal Orosz Marcell és Kundrák Norbert kapott helyet a kezdőben. Az első lövés Kenderesi nevéhez fűződött, az ötös környékéről leadott próbálkozását Horváth László magabiztosan fogta. A folytatásban átvette a kezdeményezést a KBSC, a küzdelem főleg a mi térfelünkön zajlott. A hazai fölény aztán a 19. percben érett góllá: Kovács Alen passzolt Tomához, akit Bényei nem tudott megállítani, végül a bal alsóban kötött ki a labda. Vezetőedzőnk sem volt elragadtatva a látottaktól, ezt tükrözte, hogy a 32. minutumban kettős cserét hajtott végre: Spitzmüller és Kenderesi ment le a pályáról, a helyükre Sárosi és Sidibe érkezett.

A második játékrész rosszul kezdődött a szempontunkból, ugyanis a végig agilisan futballozó Takács készítette le a játékszert Oldalnak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd az ötös közeléből a jobb alsót lőtte ki. A Barcika a kétgólos előny birtokában végképp megnyugodhatott, míg tőlünk 180 fokos fordulatra lett volna szükség. Aztán elkezdett megint pislákolni a reménysugár, mivel Bényei a jobb oldalról szépen betört a büntetőterületre, és a barcikai védő szabálytalanul állította meg. Csonka játékvezető tizenegyest ítélt, Sidibe értékesítette a lehetőséget. Az idő nem nekünk dolgozott, ám óriási nyomást nem helyeztünk a vetélytársunkra. A 83. percben Orosz passzát lefülelte Toma, aki néhányat tolt a labdán, majd 14 méterről higgadtan értékesítette az óriási lehetőséget, ezzel eldöntötte az összecsapást.

Sereghajtó együttesünk a következő fordulóban a Szegedet fogadja a DEAC Sportcampusban.

Részleges zárás Bukarestben, vesztegzár Temesváron

Izraelben szinte teljesen újraindították a gazdaságot és az oktatási rendszert

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek