Sport
2021-12-07

Szűcs János: felemás érzéseim vannak az őszi szezont illetően

A kis Loki vezetőedzője értékelt az NB III-as bajnokság féltávjánál.

Az elmúlt hétvégén véget ért az NB III-as bajnokság őszi szezonja, a DVSC második csapata 22 szerzett ponttal a tabella 14. helyén telel. A mezőny legfiatalabb átlagéletkorával felálló kis Lokinak több magabiztos sikere és bravúros pontszerzése is volt, de fájó vereségek is megtalálhatók a meccsek között. A félévet a DVSC II. vezetőedzője, Szűcs János értékelte.

Felemás érzéseim vannak a szezont illetően. Az mindenképp pozitív, hogy sok fiatal labdarúgó kapott lehetőség, ami számunkra igenis fontos, ez komoly célunk volt. 2003-as és 2004-es születésű futballistákkal vágtunk neki a bajnokságnak, nyilván nekik időre volt szükségük, hogy felvegyék az NB III ritmusát, de jó hír, hogy ez idővel sikerült. Szervezettségben és akaratban is megfelelő lett a csapat hozzáállása, öröm volt látni, hogy az őszi szezon végéhez közeledve már olyan mérkőzéseket játszottunk, melyen minden játékos egy irányba húzott és nagyon akarta a sikert. Viszont van bennem némi hiányérzet, mert véleményem szerint nem állt mindig mellettünk a szerencse, öt-hat ponttal többet szerezhettünk volna – fogalmazott Szűcs János, a kis Loki trénere. – Az idei keretünk jelentős mértékben kicserélődött a tavalyihoz képest, ezért időre volt szükségünk, hogy megtaláljuk a nyerő típusú futballistákat. Több alkalommal is előfordult, hogy az első csapattól érkezett játékos a meccsre, vagy épp mi adtunk fel labdarúgót, így nem tudtunk mindig állandó gárdával kiállni.

Baranyai Nimród és Szujó Attila személyében két labdarúgó az NB I-es együttes ajtaján kopogtat, sőt, mind a ketten bemutatkozhattak az élvonalban…

Nagy boldogsággal tölt el, hogy a félév során sikerült két labdarúgót adni az első csapatnak. Mind a ketten nálunk teljesedtek ki, és értek meg arra, hogy a DVSC felnőtt keretéhez kerüljenek. A szakmai stáb elégedett volt velük, Baranyi Nimród ugyebár kezdőként kapott lehetőséget a Zalaegerszeg elleni bajnokin, és Szujó Attila is bizonyíthatott élvonalbeli találkozón.

Visszatérve a harmadosztály küzdelmeire, melyek azok a meccsek, melyek kimondottan fájóak, illetve amelyek kellemes emlékek maradnak a számodra?

Talán a Törökszentmiklós elleni találkozót kivéve, – melyet az utolsó percben húztunk be – amikor nyertünk, teljesen megérdemelten szereztünk három pontot. A bajnokesélyes BKV Előrével döntetlent játszottunk, a szintén tabella elején álló Kisvárdát legyőztük hazai pályán, és Egerből is el tudtuk hozni a három pontot. Ezek a meccsek mindenképp szép emlékek maradnak. Ami fájó, hogy Békéscsabán 3-1-es vezetésről buktunk el két pontot. Jászberényben igaz, kikaptunk 1-0-ra, a helyzetek alapján nyerhettünk volna. A Tállya ellen szintén vezettünk, mégis csak egy ponttal kellett megelégednünk, így arra az összecsapásra is csalódásként tekintek. A Tiszaújváros otthonában 5-2-es vereséget szenvedtünk, de visszanézve a találkozót, már az első félidő alapján nyerhettünk volna. A legfrissebb élmény a Hajdúszoboszló elleni 3-2-es vereség, mely során az ellenfél gyakorlatilag két helyzetből lőtt három gólt. Igaz, jól játszott a Szoboszló, de előttünk adódtak a nagyobb lehetőségek, a 2005-ös születésű Batai Tamás pedig ziccerbe került az utolsó percben, de nem sikerült egyenlítenie. Ezért is mondtam, hogy öt-hat ponttal többet is szerezhettünk volna.

Hogyan néz ki a felkészülési időszak, mi a csapat programja a tavasz első bajnokijáig?

Viszonylag korán, már január első hetében elkezdjük a felkészülést. Négy edzőmeccset már lekötöttünk, kettőt a Hajdúszoboszlóval, egyet a DEAC-cal, egyet pedig a Balmazújvárossal játszunk. Egy szűk hathetes alapozás vár a játékosokra, akik természetesen otthoni feladatokat is kaptak a rövid pihenőre.

 

 

dvsc.hu 

Középpontban az idősek

Online nyílt napon vár a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek