Sport
2024-02-01

Kaposváron folytathatja jó sorozatát a DEAC

Szombaton 18 órától Kaposváron vendégszerepel a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NBI A 19. fordulójában.

A Körmenden aratott értékes győzelem és a legutóbbi NKA Universitas Pécs elleni parádés fordítás után újabb nagyon fontos mérkőzés vár a Debreceni Egyetem alakulatára Kaposváron. Andjelko Mandics együttese legutóbbi öt összecsapásából négyet megnyert, melynek köszönhetően a negyedik helyre sikerült felkapaszkodni a tabellán, így kedvező helyzetből vághatnak neki az alapszakasz utolsó harmadának.

-Nyolc mérkőzés van hátra az alapszakaszból, ahol még bármi megtörténhet, de a következő fordulókon nagyon sok múlik majd, nem mindegy, hogy milyen mérleggel megyünk neki a hajrának. A válogatott szünetig van még három kőkemény meccsünk, ezeket mindenképp szeretnénk megnyerni, és akkor úgy gondolom, hogy reális esélyünk lehet a jelenlegi pozíciónk környékén végezni. -vélekedett a bajnoki szereplésről a csapat másodedzője, Drako Ivanovics, aki kitért arra a már-már tendenciává váló jelenségre is, miszerint a DEAC rendre a második félidőben fordítja a maga javára a győztes mérkőzéseket.

-A legtöbb győzelemmel végződő találkozónkat a nagyszünet után tudtuk megfordítani, nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan, hogy vezettünk a félidőben. A fiataloknak nyilván idő kell, hogy még jobban érezzék a játékot, de meglátásom szerint nem csak azért vagyunk jobbak a második félidőkben, mert a tapasztaltabb játékosok vannak a pályán, hanem mert sokkal fizikálisabbak és koncentráltabbak vagyunk ekkor. -mondta a szakember.

A szombati ellenfél az edzőcserét követően egyre magabiztosabb játékot nyújt, 7-11-es mérlegüknek és 9. pozíciójuknak köszönhetően csatlakoztak a rájátszásért vívott kiélezett csatához. Ami debreceni szempontból bizakodásra adhat okot, az a két együttes őszi összecsapása, ahol Mócsán Bálinték jó szokásukhoz híven a második felidőben tudtak fordítani, s végül magabiztos, 77-61 arányú győzelmet arattak. -Egy teljesen más csapattal találkozunk, mint akiket ősszel hazai pályán legyőztünk, sokkal jobban játszanak a szezon második felében. Kulcs lesz, hogy mindkét oldalon nagy nyomást tudjunk helyezni a hátvédjeikre, meg kell próbálnunk rájuk erőltetni a fizikális játékunkat. -zárta szavait Ivanovics.

Dal 2024

Karrierhét a Beregszásziban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek