Sport
2021-04-05

Kosztova öt év után nyert ismét aranyat

A bolgárból azerivé lett Bojanka Kosztova nyert összetettben női 59 kilogrammban a súlyemelők moszkvai Európa-bajnokságának hétfői versenynapján; a kategória magyar szereplője, Árva Cintia 17. lett.

A világbajnoki címet is szerzett Kosztova korábban háromszor volt már első kontinensviadalon, legutóbb 2016-ban avatták Európa legjobbjává. Most úgy zárt ismét az élen, hogy szakításban harmadik lett, igaz, ugyanolyan eredménnyel, mint az előtte végzők, az orosz Olga Tyo, illetve a francia Dora Tchakounte, akik nála korábban teljesítették a 95 kilót.
Lökésben a 27 éves emelő, aki 2011 óta versenyez Azerbajdzsán színeiben, már mindenkit maga mögé utasítva győzött 116, így összetettben 211 kilóval a 210 kg-ot produkáló orosz és francia rivális előtt.
A 19 főt felvonultató mezőny legfiatalabb tagjaként a 18 éves kecskeméti Árva Cintia az első fogásnemben 68 kg-os kezdősúlyán ragadt, miáltal a szakításban a teljes rangsorban 18. lett, és ugyanez a helyezés jutott neki lökésben is, ahol az országos juniorcsúcsával azonos 94 kilóig jutott. 162 kg-os összteljesítménye a 17. helyre volt elegendő.
A kilencfős magyar válogatottból legközelebb Mitykó Veronika lép dobogóra a 71 kilogrammosok mezőnyében szerdán. Ugyanaznap versenyez a férfi 81 kg-ban Kmegy Máté.

Ki az új Nagy Ő?

Nem fogja blokkolni a Twittert az orosz médiahatóság

MTI

Szerző
Hasonló cikkek