MegMinden
2024-04-18

Pénz

(forbes.hu)

Ingyenpénz a postán, de csak jövőre.

Ingyenes lesz a készpénzfelvétel a postákon egy havi keretösszegig. De erre még várni kell.

Mi történt? Megjelent a Magyar Közlönyben a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig. A jogszabály hatályba léptető rendelkezéseiből azonban kiderül, hogy erre csak 2025-től nyílik lehetőség – vette észre a Bank360.hu.

Ez mit jelent? A bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfél-kiszolgálási pontokon is lehetővé válik az ingyenesen készpénzfelvételt havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintig.A szolgáltatást a postákon lévő, bankkártyás fizetést lehetővé tevő POS-terminálok használatával vehetjük igénybe. De csak 2025. január 1-től.

Növelték a keretösszeget is? Nem, ugyanúgy, ahogy az ingyenes készpénzfelvételt 2014-es bevezetése óta, nem növekedett a keretössszeg, vagyis az ingyen felvehető havi 150 ezer forint, holott a reálértéke tíz év alatt jelentősen csökkent. 150 ezer forint feletti felvétel már díjköteles

Ez kinek könnyebbség? Azoknak, akik olyan helyen élnek, ahol ATM már nincs, de posta, illetve postai szolgáltatás még van, vagy könnyebben el tudják ezt érni a saját vagy valamelyik környező településen. Az ingyenesség kiterjedhet a mozgópostákra is, ami jelentősen megnöveli az igénybevétel lehetőségét.

Az eredeti írást itt találja.

Slash és Chris Stapleton feldolgozta a Fleetwood Mac Oh Well című dalát

Szúnyoggyérítés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek