MegMinden
2023-04-19

Magyarock

(Facebook)

Radics Béla a megátkozott gitáros közönségtalálkozó .

Április 29. - 18:00 - Kertész Mihály-terem
RADICS BÉLA A MEGÁTKOZOTT GITÁROS (16)
magyar zenés játékfilm, 109 perc, 2023

Az új magyar zenés játékfilm, a hazai rock nagy évtizedét idézi fel a ma oly divatos életrajzi filmek eszközeivel, hasonlóan mint nemrégiben pl. a Freddie Mercury-film, vagy az Elvis-film. A magyar gitárkirály életrajzát követő storyline, a kultikus hősre mindenben emlékeztető színész, az újra megrendezett és eljátszott legendás élő koncertek, az újra alakított zenekarok itt is hozzák a műfajra jellemző látványt és nagy érzelmeket.. Ugyanakkor a hitelesség is fontos szempont volt az alkotók számára. Ezt a játékfilmbe ágyazott digitálisan feljavított archív anyagok és a régi társak visszaemlékezései jelentik majd a nézőknek. Nagy Feró, Révész Sándor, Hrutka Róbert és sokan mások nyilatkoznak az egykori gitár fenoménről. Azért, hogy a filmben elhangzó zeneszámok a mai hangzásvilágnak megfelelően szólaljanak meg, Alapi István gitáros (Edda), a hazai rock mestere gondoskodott.

A film május 4-től az Apolló mozi műsorán, de premier előtti közönségtalálkozón megtekinthető a MagyaROCK vetítéssorozat keretében!
A közönségtalálkozón vendégünk Klacsán Gábor, a film rendezője, és Alapi István gitáros, aki rövid bemutatót tart Radics eredeti gitárján játszva a kor gitárjátékából, hangzásvilágából.
Moderátor: Váradi Ferenc rádiós műsorvezető.

Az eredeti írást itt találja.

Kisteleki

A frizbi volt a téma a Kispályában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek