MegMinden
2024-01-21

VR

(economx.hu)

Taylor Swift egy teljes iparágat menthet meg.

Taylor Swift népszerűsége hozhatja el azt a fellendülést, amire a VR már régóta vár.

Taylor Swift Eras turnéjának példátlan népszerűsége miatt a rajongók több ezer dollárt költenek koncertjegyekre, míg a koncertfilm (Taylor Swift: The Eras Tour) kasszasikerként rekordokat döntött, a nyitóhétvégén 93 millió dollárt, világszerte pedig 250 millió dollárt hozott. A virtuális valóság (VR) területének szakértői abban bíznak, hogy ez a rajongókat – a „Swiftieket” – is arra ösztönzi majd, hogy elkezdjék használni ezt a technológiát – írja a BBC.

A The Eras Tour az Amazon Prime Video alkalmazáson is streamelhető. Nem sokkal a megjelenés után a rajongók felfedezték, hogy a szolgáltatás tartalomtárának nagy részéhez hasonlóan a filmet is streamelhetik a platform VR-alkalmazásán keresztül.

Taylor Swift lehet a „hiányzó összetevő”

VR széles körű elterjedése eddig nem volt túl sikeres, a korai tömegpiaci próbálkozások kudarcot vallottak. A vele járó technikai korlátok és magas költségek sem lendítették előre sikerét.

Jellemzően egy koncertlátogatás ára töredéke a VR-nak, de az Eras Tour felborította ezt a rendszert. A jegyek átlagosan több mint 3800 dollárt (körülbelül 1,3 millió forintot) kóstálnak darabonként, a VR-iparág bennfentesei szerint van okuk azt hinni, hogy az igazi áttöréshez Swift példátlan népszerűsége végre választ adhat a tartalom és a költségek jelentette akadályokra.

Egy VR-headset megvásárlása 400 dollárért (közel 140 ezer forintért) talán észszerűtlenül drágának tűnik, de ha úgy gondolkodunk, hogy a vásárlás alternatívája egy Taylor Swift-koncert átélésének, a 400 dollár így már ésszerű alternatívának tűnik

– fogalmazott Rolf Illenberger, a virtuális élmények létrehozásában jeleskedő müncheni VRdirect vezérigazgatója.

 

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek