MegMinden
2023-12-09

Threads

(origo.hu)

A jövő héten érkezik Európába Zuckerberg új közösségi oldala.

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban tavaly júliusban történt bevezetését követően a Threads december 14-én végre az Európai Unióban is megjelenik.

A Meta még nem tett hivatalos bejelentést, ehelyett úgy döntött, hogy a Threads webhelyet egy cím nélküli visszaszámlálóval frissíti (amely nem lesz látható azokban az országokban, ahol a Threads már elérhető), és az időből még öt nap van hátra.

Az európai Instagram-felhasználók már a saját fiókjukban is megtalálhatják a Threads digitális meghívóját, egy beolvasható QR-kóddal és a megjelenés időpontjával együtt - ami a felhasználó országától függően változhat.

szépen induló, de azóta stabil zuhanórepülésben lévő Threads uniós bevezetésének késedelmét a Meta szóvivője, Christine Pai "közelgő szabályozási bizonytalanságnak" nevezte, ami valószínűleg a EU digitális piaci törvényeinek (DMA) szigorú szabályaira utal. A Meta - más technológiai óriásokkal, például a Microsofttal és az Apple-lel együtt - júliusban hivatalosan is „kapuőrnek" minősült a törvény értelmében, ami új szabályokat ír elő a felhasználói hozzájárulás és az adatvédelem tekintetében.

Érkeznek a hashtagek a Threads felületére

A Meta Twitter-szerű közösségi médiaplatformja, a december 14-i európai uniós bevezetése előtt még gyorsan bevezette a felületére a hashtagek egyszerűsített változatát, a címkéket, hogy a felhasználók könnyebben megtalálhassák a kapcsolódó bejegyzéseket.

A címkék a hashtagekhez hasonlóan működnek abban az értelemben, hogy csoportosítják a tartalmakat. A hashtagekkel ellentétben viszont egy posztban csak egy címke lehet. Tehát, míg sok platform (beleértve az Instagramot is) némileg szenved attól, hogy a posztokat több tucat hashtaggel árasztják el, a Threads látszólag teljesen elkerüli ezt. A Meta szerint ez "megkönnyíti, hogy mások, akiket érdekel az adott téma, megtalálják és elolvassák a posztodat".

A másik nagy különbség a címkékkel kapcsolatban az, hogy hogyan jelennek meg a posztokban. Címkéket a # szimbólum beírásával lehet hozzáadni a szöveggel egy sorban, de a közzétett posztban nem jelennek meg a szimbólummal együtt. Ehelyett kék szövegben jelennek meg a bejegyzésben, hasonlóan a hagyományos hiperhivatkozásokhoz.

 

Az eredeti írást itt találja.

Waswilla!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek