MegMinden
2022-09-10

Podcast

(port.hu)

Az X-Faktor egy mese.

Egy jól elmesélt történet, amihez egy nagyszabású show adja a díszletet.

 

A 11. évad első epizódja óriási nézettséget produkált. Felmerül a kérdés, hogy mi lehet még mindig ilyen érdekes egy tehetségkutató műsorban. Egyáltalán mennyire nevezhetjük az X-Faktort tehetségkutatónak? Erről beszélgettünk a produkció szenior kreatív producerével, Verebély Marcellel és az egyik mentorral, Puskás-Dallos Petivel. 

Szót ejtettünk arról, hogy a műsor végével mi történik a felfedezett tehetségekkel, hogy mennyire van egyengetve az ő útjuk, karrierjük a finálé után. Beszéltünk a műsor szerkesztéséről is, hogy mennyire kell gondosan adagolni a vicces produkciókat, és mennyire kell nyomni a jól éneklő szereplőket. Kiderült, hogy a mentoroknak mennyire kell külön figyelnie arra, hogy egy-egy reakciója direkt megfuttatható legyen a bulvár médiában. Felmerült az is, hogy miért pont ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás-Dallos Peti hármasa az, ami már hatodik évada jól működik. 

Végül kitértünk arra, hogy mennyire jogos az a kritika, hogy a tehetségkutató műsorok régen jobbak voltak, hogy egy X-Faktor vagy egy Megasztár első évada mennyivel minőségibb volt. De kibeszéltük azt is, hogy az első adásban történtek után mennyire kell ennek a műsornak foglalkoznia az orosz-ukrán háborúval, ha történetesen egy orosz versenyző énekli a kárpátaljai származású mentor dalát ukránul.

Alábbi podcastünkből minden kiderül.

Az eredeti írást itt találja.

San Francisco

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek