MegMinden
2023-11-13

Guardiola

(goal.com)

Pep Guardiola a Chelsea 1 milliárd fontos költekezését firtatta.

A Manchester City vezetőedzője is elmondta a véleményét arról, hogy a londoni kékek 1 milliárd fontot költöttek az utolsó három transzfer ablakban.

Ahogy tegnap már beszámoltunk róla, 4-4-es döntetlennel ért véget a Chelsea-Manchester City találkozó az angol Premier League 12. fordulójában. Ugyan a Manchester City háromszor vezetett a mérkőzésen, de a korábbi játékosai, Raheem Sterling és Cole Palmer elintézték, hogy a bajnoki címvédő csak egy ponttal távozzon a Stamford Bridge-ről.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola tagadta a vádakat, miszerint elszórakozták volna a mérkőzést. A spanyol szakember kiemelte, hogy a Chelsea rengeteget invesztált új játékosokra az elmúlt átigazolási szezonokban, ezért szerinte nem kérdés, hogy a nyugat-londoniak rivális csapatnak számítanak.

„Ha azt várod, hogy mindenki idejön [a Stamford Bridge-re] és 0-7 győzelmet arat, akkor tévedsz. Tudod, mit tett a Chelsea [hogy felépítse ezt a csapatot]? A múltban a City, City, City, City volt az, aki ezt tette."

– utalt rá Guardiola, hogy az elmúlt években mindig a manchesterieket támadták azzal, hogy rengeteget költenek új játékosokra.

„Nézd meg, mit tett a Chelsea, hogy létrehozza ezt a fantasztikus csapatot? Szóval ez normális. Pontosan ilyen összecsapásra számítottam, de közel voltunk hozzá, hogy nyerjünk, de néhány apró momentumon elment a győzelem – de ez a futball."
„Gratulálok a Chelseanek, nagyon jól játszottak. Mi vagyunk a bajnokok, ezért mindenki minket akar megverni, ez teljesen normális. Nem volt semmi veszteni valójuk. A londoniak tabellán elfoglalt helye nem tükrözi a valóságot, ahogy a múltban, úgy most is mindenki kemény mérkőzésre számíthat, aki a Stamford Bridge-re látogat."

– zárta gondolatait az 52 éves tréner.

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek