MegMinden
2023-11-13

Tél

(economx.hu)

Ide menekülnek a szerencsésebb magyarok a hideg elől.

Azok közül, akik megtehetik minden ötödik magyar Spanyolországba utazik télen – derül ki a kiwi.com foglalási adataiból. Meglepő módon Skandinávia is igen népszerű őszi-téli úticél.

2023 novembere és 2024 februárja között a második legnépszerűbb célpont Olaszország, a harmadik viszont az Egyesült Királyság.

A következő hónapok foglalási adataiból az látszik, hogy a magyarok szinte fele-fele arányban választanak déli, vagyis melegebb, és északi, vagyis a magyarországinál hidegebb úticélokat télen – írja a turizmus.com

mediterrán országok minden évszakban, így ősszel és télen is a legnépszerűbb úticélok, de télen a skandináv országok népszerűsége is növekszik. Ezek közül Dánia a legvonzóbb, míg Finnország a legkevésbé vonzó. Bár az első tíz legnépszerűbb célpont mind európai ország,

a magyarok a hidegebb hónapokban a kontinentális Európán kívülre is szívesen utaznak.

Egyiptom a legnépszerűbb „tengerentúli” úticél, amelyet Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, az Egyesült Államok és Marokkó követ.

A jelenlegi gazdasági körülmények ellenére is sokan terveznek utazást az utó- és a téli szezonban. A koronavírus-járványt követően töretlenül növekszik az utazási kedv, néhány utazási irodában 30 százalékos forgalomnövekedést is mértek. Idén télre közel harmadával több vendég foglalt le téli üdülést, mint tavaly. A kulturális körutazások, a tengeri hajós utak, a városnézés, a túrázás illetve a tengerparti üdülés a legnépszerűbb. 

 

Az eredeti írást itt találja.

Új véralvadásgátló molekula a DE GYTK kutatóitól

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek