MegMinden
2023-10-27

Ákos

(origo.hu)

A baloldali propaganda megpróbált lejáratni.

Nagyszabású jubileumi előadásra készül Kovács Ákos Kossuth-díjas dal- és zeneszerző október 28-án és 29-én a Magyar Állami Operaházban, december 16-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lesz látható. Az interjúban, amelyet ebből az alkalomból készített vele a Magyar Nemzet, azt mondta: általában igyekszik visszafogottan fogalmazni, mert a véleménye gyakorta sokkal nyersebb, mint ami egy újságban megjelenhet.

Kovács Ákos az interjúban hazug erőlködésről beszélt, amely „azt próbálja elhitetni, hogy az állam pénzén élősködök, de ez egyszerűen nevetséges". Kijelentette: piaci műfajban dolgozik, hosszú évek-évtizedek óta ad kiugróan sikeres koncerteket, évadonként száz-százötvenezer érdeklődőnek játszanak.Horn Gyula miniszterelnöksége alatt is megtöltöttük a legnagyobb csarnokokat, úgyhogy erről ennyit– hívta fel a figyelmet.

Felidézte azt is, hogy előfordult, hogy a Népszabadságban lenácizták, későbbpropagandista barátaink okleveles nőgyűlölővé igyekeztek maszkírozni egy összehangolt sajtóakció részeként: egyértelmű, hogy a sportszerűtlenségtől sem riadnak vissza. És ennek a hitelrontó szándékú erőlködésnek mi lett a vége? Helyreigazítások sorozata, valamint az, hogy a közönség kinevette őket és kiállt mellettem.

Azt mondja,A VÉLEMÉNYE GYAKORTA SOKKAL NYERSEBB, MINT AMI EGY ÚJSÁGBAN MEGJELENHET.Szerinte van, akiállandóan védekezik, úgy tesz, mint aki aknamezőn tipeg, jobbra-balra sandít, tartva attól, hogy valakinek az érzékenységét sértheti. Én másképp szeretnék élni.

A hazai könnyűzenét domináló fiatal előadókról szólva kijelentette: a sikerrel nem szabad vitatkozni. „Komoly eredményekkel szegélyezett úton járhattam eddig, ebből és a lelki alkatomból is következik, hogy nem vagyok irigy senkire. Örülök, ha minden generáció megtalálja a saját hangját, a saját sikerembereit." Hozzátette ugyanakkor: az, hogy valaki híres, nem feltétlenül érték önmagában.

Az eredeti írást itt találja.

Monetáris tanács

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek