MegMinden
2023-09-29

Európai Mobilitási Hét

(futureofdebrecen.hu)

Fenntartható városi mobilitás.

Az Európai Mobilitási Hét zárásaként 2023. szeptember 22-én pódiumbeszélgetést  tartottunk Fenntartható városi mobilitás címmel. Előadóink voltak Mészáros Virág, a HUMDA vezérigazgatója, Balázs Ákos alpolgármester,  Tóth Szabolcs, a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat ZRt. vezérigazgatója, Iski László közlekedésmérnök, Tóth-Báló Tamás, a Magyar Akkumulátor Szövetség E-Mobilitás munkacsoportjának vezetője és Oletics Zoltán, a debreceni SUMP projekten dolgozó szakértői csapat képviselője.

A beszélgetés során a legaktuálisabb kérdések kerültek szóba:  a jövő közlekedési megoldásairól, az e-mobilitásról és a tömegközlekedés fejlesztéséről is kérdeztük a vendégeinket.

Balázs Ákos, a városüzemeltetésért és a zöld stratégiáért felelős alpolgármester elmondta: a jövőbeni cél egy városirányítási központ létrehozása, ahol egy komplex, valós idejű adatokon alapuló városi forgalomirányító rendszer is létrejön. Ez lehetőséget teremt a forgalom dinamikus szabályozására is. Szeretné a város a legmodernebb informatikai megoldásokat felkutatni és a debreceniek szolgálatába állítani.

A szakmai programot követően a Future of Debrecen Akusztik program keretében a Debreceni Rocksuli tehetséges zenészei mutatkoztak be, majd a fővárosból érkezett Myrtill és Swinguistique adott különleges hangulatú koncertet.

Az eredeti írást itt találja.

Szent Mihály

Nemzetközi hadtörténeti előadás-sorozat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek