MegMinden
2023-12-26

Itt a Home Staging Summit

(noivalto.hu)

Válts kreatív álomszakmára!

Egy csodálatos szakma, hatalmas lehetőségekkel – ez a home staging, a lakások felkészítésének művészete, amely segít a legjobbat kihozni az eladásra szánt ingatlanokból. Egy kétnapos ingyenes rendezvényen most bárki megismerkedhet ezzel a kreatív, komplex szakmával, akár az ingatlanszakmában dolgozik, akár karrierváltáson gondolkodik.

Míg tíz éve még alig lehetett hallani a home stagingről, ma már egy hazánkban is elismert szakmáról beszélhetünk. A home staging az ingatlanok eladásra (vagy kiadásra) történő felkészítését jelenti, hogy a ház vagy a lakás a legjobb arcát mutassa és megmutassa a benne rejlő lehetőségeket. Segítségével nemcsak gyorsabban talál gazdára az adott ingatlan, de általában milliókkal drágábban is. A vevőközpontú és tudatos ingatlanfelkészítés csak nálunk számít újdonságnak, az Egyesült Államokban már a hetvenes évek óta alkalmazzák.

A 30 milliós lakásnál éppúgy működik, mint a 300 milliós háznál.

Alapelvei közé tartozik, hogy az eladásra szánt lakás legyen makulátlanul tiszta, világos, átlátható, semleges színvilágú, kellően személytelen ahhoz, hogy a leendő vevő el tudja képzelni benne a saját életét, mégsem üres, hogy legyen, ami elindítja a fantáziáját.

Ehhez képest sokan még mindig túlzsúfolt, sötét lakásokat és a fürdőszobában száradó bugyikat mutogatnak az ingatlanhirdetésekben…  

A home staging elveit Somogyi Patrícia alkalmazta és foglalta rendszerbe először Magyarországon, aki 2011 óta űzi, 2015 óta pedig már tanítja is a lakásfelkészítést. Saját rendszert épített ki, amely a home staging gyakorlati elemei mellett a vállalkozásépítéssel is foglalkozik.

Ma már 15 különböző képzése közül választhat, aki szeretne elmélyülni ebben kreatív – és egyben jövedelmező – szakmában. Erre nagyszerű alkalom november 11-12-én az ingyen látogatható online MSP Home Staging és Ingatlanbefektetés Summit, amely izgalmas előadásokon keresztül nyújt bepillantást ebbe a sokszínű szakmába.

Hatalmas tudásanyag, ingyen

Az online konferencián három „helyszínen” párhuzamosan futnak az előadások, neves szakemberektől tanulhatunk mindarról, ami a sikeres lakáseladáshoz kell. A szigorúan vett home staging elvein és gyakorlatán túl a vállalkozói készségek is teret kapnak, az énmárka-építéstől az árazáson át a „szív alapú” örömvállalkozás felépítéséig.

A konferenciára a regisztráció ingyenes, az előadások anyagai pedig megvásárolhatók, hogy senki ne maradjon le egyetlen fontos tudásanyagról sem.    

Nem csoda, hogy a home staging iránt egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen kiteljesedést, szabadságot és anyagi biztonságot kínál azoknak, akik egy kreatív szakmában képzelik el a jövőjüket. Közülük sokan már eleve az ingatlanszakmában dolgoznak – például ingatlanközvetítőként vagy -befektetőként -, és szeretnének valami pluszt nyújtani a szolgáltatásuk mellé.

Erre a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben szükség is van, hiszen a „nagy bummot” felváltotta a kínálati piac: az elmúlt egy évben megduplázódott az eladásra kínált ingatlanok száma. Sokan érkeznek a társszakmákból is, például belsőépítészek vagy lakberendezők, és olyanok is vannak, akik a saját ingatlanjukat szeretnék minél gyorsabban és minél jobb áron eladni.  

Szabadság és kreativitás

A home staging iránt érdeklődők között rengeteg a karrierváltásra készülő nő: multis munkahelyükön, a monoton hétköznapokban kiégett családanyák, kisgyermekes anyukák, akik szeretnének szabadon és önállóan, a maguk uraként pénzt keresni és anyagi biztonságot teremteni, na és persze értéket teremteni. Somogyi Patrícia bizonyos értelemben szintén közéjük tartozik, hiszen kétgyermekes édesanyaként, közgazdász szakmájáról váltott a lakberendezés, majd a home staging világára.

Az eredeti írást itt találja.

Csaknem 1200 kilométeren van készültség, a Duna Budapestnél csütörtökön tetőzik

Erling Haaland 2023 legjobbja az IFFHS-nél

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek