MegMinden
2023-09-23

Sporttörténelmi siker

(index.hu)

Szenzációs magyar győzelem Budapesten.

Sporttörténelmi magyar győzelem született a 3. Hungarian Darts Trophyn: Major Nándor 6:4-re legyőzte az első fordulóban Ricardo Pietreczkót, ezzel az első magyar játékos lett, aki European Tour-torna főtábláján mérkőzést tudott nyerni. Kovács Patrik is rendkívül közel állt a továbbjutáshoz, de több meccsnyilat elrontva 6:5-re kikapott. Vida Mihály és Jagicza Gábor is remekül helytállt.

Visszafogott nézői jelenléttel, ám annál jobb hangulatban kezdődött a 3. Hungarian Darts Trophy az MVM Dome-ban pénteken kora délután. Ahogy a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, nézőcsúcs és nyolc világbajnok volt várható Budapesten, így borítékolható volt, hogy az idő előrehaladtával a hangulat tetőfokára hág. A világbajnoki címvédő, világranglistaelső Michael Smith is tábla elé áll Budapesten, a vele készült interjúnkat itt találja.

A délutáni szakasz harmadik meccsén jött az első magyar játékos, de már az első két mérkőzés is megmozgatta a rendkívül lelkes magyar szurkolókat. A svéd Anton Östlund – aki az észak-európai selejtezőből kvalifikálta magát – 5 darab 180-at dobott, az egyik asztaltársaság minden maximális dobást evezéssel és a vele járó „húzással” hálált meg.

Vida Mihály játszott elsőként a magyar versenyzők közül, Sebastian Bialecki azonban kifogott rajta. A lengyel játékos minden bedobott dupla után gyakorlatilag elnézést kért, érezte, hogy a közönség nem mellette áll, kizökkenteni azonban nem hagyta magát. Vida egy leget azért megnyert, nem is akárhogyan: egy 161-es kiszállót forgácsolt a táblába.

Jagicza Gábor lépett tábla elé második magyarként, és egyáltalán nem volt megilletődve, 3:3-ig fej fej mellett haladt Luke Woodhouse-zal. Az angol játékos ezután belehúzott, és mindhárom leget megnyerve 6:3-ra behúzta a mérkőzést. Jagicza óriási tapsot kapott az MVM Dome nagyon lelkes közönségétől, az Éjjel soha nem érhet véget sláger is felcsendült.

Ross Smith győzelme után jött a harmadik magyar játékos, Kovács Patrik, akinek sikerére a fogadóirodák szerint a legnagyobb esély volt a négy hazai versenyző közül. Kovács remekül kezdett, rögtön elvette az osztrák kezdését, majd hozta a sajátját is, így 2:0-s előnyben volt. Ezt nem is engedte ki a kezei közül, a nyolcadik legben azonban Rodriguez visszabrékelt, 4:4-re alakítva az eredményt.

A kilencedik legben Kovács Patrik ismét elvette az osztrák kezdését, és a meccs megnyeréséért kezdte a 10. leget. Négy meccsnyilat is elhibázott Kovács, amit Rodriguez kihasznált, dupla hárommal egyenlített, és immár ő kezdhetett a győzelemért.

Utolsó magyarként Major Nándort szólították a színpadra, ellenfele a német Ricardo Pietreczko volt, aki 65. a PDC világranglistáján. A harmadik legben brékelt a német, de a hatodikban Major elvette a brékelőnyt, és egyenlített. Igaz, Pietreczko többször is duplára dobhatott ebben a legben, és a közönség hangos füttyszava láthatóan megzavarta, többször kinézett a nézőtérre, és a bíró is felszólította a szurkolókat, hogy hagyják abba – több-kevesebb eredménnyel...

A hetedik legben Pietreczko ismét brékelt, de rögtön a következőben Major egyenlíteni tudott, majd hozta a saját kezdését, így a németnek a mérkőzésben maradásért kellett nyitnia. Ez azonban felemésztette, elrontotta a kiszállózást is – újfent hangos füttyszó és pfújolás közepette –, amit Major kihasznált, és bedobta a dupla 20-at, ezzel megnyerte a meccset!

MAJOR NÁNDOR LETT EZZEL AZ ELSŐ MAGYAR JÁTÉKOS, AKI MÉRKŐZÉST TUDOTT NYERNI EUROPEAN TOUR-VERSENY FŐTÁBLÁJÁN. 

Az idén már nem televíziós versenyen 9 nyilast is dobó Majornak így szombaton is jelenése lesz az MVM Dome-ban, ellenfele a második kiemelt Damon Heta lesz. Az ausztrál mindig különleges bevonulással készül, és a szervezők elárulták, hogy ezúttal sem lesz másképp, megörvendezteti majd a magyar közönséget. 

Az eredeti írást itt találja.

Itthon folytatódhat a veretlenségi sorozat

Útmutató

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek