MegMinden
2023-08-24

Szúnyog

(greendex.hu)

Egy szúnyogriasztó, ami tényleg működik.

Zümmög, szívja a vérünket, ha le is ütjük, a „csípés” helye még sokáig viszket, fáj. Hogyan lehet mégis megelőzni, hogy a szúnyogok áldozatává váljunk?

Rengeteg népi hiedelem van arra, hogyan is védekezhetünk a szúnyog ellen. Sajnos ezek java haszontalan. Csak úgy, mint azok a spray-k, amelyeket magunkra fújva a rovarokat öt percig távol tartjuk, de utána szinte már-már csalogató fűszerként hat rájuk. Ekkor még többet fújunk magunkra, amivel nem érünk el semmit, csak azt, hogy még büdösebbek leszünk. Van azonban néhány módszer, ami tényleg működhet, csak tudnunk kell, mikor melyiket alkalmazzuk.

Nem érdemes a strandra menet a boltban csak levenni a polcról az első fújós permetszert, mert ezek általában a leghaszontalanabbak. Sajnos igaz, ami oly sok másra is: minél drágább egy riasztó, valószínűleg annál több „anyag” van benne, így annál tovább is hat.

Ha túrázni megyünk, a legjobbak a krémek, mert ezek nehezebben kopnak le, mint az általában vízbázisú spriccelős változatok. Ha csak a kertbe szeretnénk kiülni, akkor – ez ugyan nem a reklám helye, de kipróbáltuk, és jó – a Thermacell céget kell megidéznünk. Tizenöt-húsz perc, és mintha egy ernyő alatt ülnénk, semmi nem jön be.

Kiemelten fontos a riasztás a kutyáink esetében, akikre a szúnyogok által terjesztett szívférgesség miatt különösen oda kell figyelnünk. Ne legyünk restek beszerezni nekik a legjobb riasztószereket, amely kombinált védelmet nyújt az élősködők, így az általuk hurcolt betegségek ellen is.

Az eredeti írást itt találja.

Űrprogram

Harry Potter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek