MegMinden
2023-07-05

Szoboszlai

(velvet.hu)

Heti 67 millió forintot kaphat Szoboszlai Dominik a Liverpoolnál.

A valaha volt legdrágább magyar játékos – nem meglepő módon – messze a legtöbb pénzt fogja keresni a magyar labdarúgók között.

Mint ismert, Szoboszlai Dominik 70 millió euró (26 milliárd forint) ellenében a Liverpoolhoz igazolt. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a német RB Leipzig csapatától távozik a szigetországba, ahonnan korábban a közel-keleti pénzcsapból táplálkozó Newcastle United is csábította egy mesés ajánlattal. Végül Szoboszlai a Liverpoolt választotta, de kétség sem férhet hozzá, hogy nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is jól járt a futballista ezzel a döntéssel.

A kiszivárgott szerződés szerint Szoboszlai öt évre, 2028. június 30-ig ír alá a Liverpoollal, éves szinten pedig közel 7,8 millió font (3,4 milliárd forint) üti majd a markát.

Ezzel több mint a duplájára nő majd a bérezése, Lipcsében ugyanis 4,2 millió eurós (1,6 milliárd forint) fizetése volt. Az Anfielden ezzel Szoboszlai a középmezőnyben van, de a magyarok közül viszont messze kiemelkedő juttatást kap. 

Heti szinten egyébként Szoboszlai 150 ezer fontot (67 millió forint) kereshet majd különböző teljesítménybónuszokkal együtt.

Az eredeti írást itt találja.

Gravitáció

Milyen az inflációs randi?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek