MegMinden
2023-06-22

Twitch

(esport1.hu)

A népszerű streamer szerint a szakadék fele robog a platform.

AMOURANTH ELMONDTA, MI A BAJ A TWITCHCSEL

A Twitch elég nehéz időszakon megy keresztül, bár ennek nagy részét maguknak köszönhetik. Az új CEO egy nagyon megkérdőjelezhető döntéssel indította regnálását, miszerint megnehezíti a reklámok elhelyezését a streamekben. Ez felháborodást váltott ki, sok neves tartalomgyártó pedig bojkottra szólított fel. A platform végül visszakozott, miközben a háttérben nevetve figyelte az eseményeket a Kick, aki az egész botrány győztese. Először átcsábították xQc-t, majd Amouranthot is. Utóbbi magyarázat is adott arra, hogy mi a baj a Twitchcsel.

Szerinte ugyanis annak nem fenntartható az üzleti modellje. Amouranth tavaly a legnézettebb női Twitch-streamer volt, most mégis úgy döntött, hogy szerződést köt a platform riválisával, a Kickkel, így véget ért az Amazon tulajdonában lévő livestreaming-oldallal való kizárólagossága. Ami azért már korábban is repedezett, mert idő közben OnlyFansen és Youtube-on is ért el sikereket, és az utóbbi idők egyik leghíresebb internetes személyiségévé vált.

Kapcsolata már csak amiatt sem felhőtlen a Twitchcsel, mert az évek során rengeteg alkalommal kitiltották rövidebb időre, általában az öltözékével vétett a szabályok ellen. Azonban a szakítás oka mégsem ez, sőt nem is az, hogy jobban korlátozzák a tartalomgyártókat, hiába gondolja ezt a közösség egy része. Szerinte a Twitch "legnagyobb bűne" az, hogy olyan üzleti modellt hozott létre, amely egyszerűen nem sikeres, főleg, ha nem tud a Youtube méretei mellé nőni, ami viszont nehezen megvalósítható. Szerinte a livestreaming lehetséges közönsége sokkal kisebb, mint az előre rögzített videóké, és a streamerek nem képesek akkora közönséget megszólítani, és ezzel igazán jövedelmező karriert csinálni. Amouranth tehát úgy véli, hogy a Twitchnek vagy meg kell találnia a módját, hogy az alkotók számára lehetővé tegye a teljes elérhető piacuk növelését, vagy ki kell találnia egy sokkal jobb módszert a tartalom monetizálására, mivel a jelenlegiek kudarcot vallanak. Az biztos, hogy a labda a Twitch oldalán pattog, amelynek minél gyorsabban megoldást kell találnia a problémáira, mielőtt mindenki átvándorol a Kickre.

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek