MegMinden
2023-01-21

Google

(forbes.hu)

Brutális leépítés jön a Google anyavállalatánál

12 ezer embert bocsát el az Alphabet.

Óriási leépítés előtt áll a Google anyavállalata, írja a Reuters hírügynökség. Az Alphabet mintegy 12 ezer munkahelyet fog megszüntetni, ez a teljes munkaerő 6 százaléka.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója a Reutersnek küldött levelében azt írta, teljes felelősséget vállal minden olyan döntésért, ami ide vezetett.

Épp néhány napja a Microsoft is hasonló mértékű leépítésről adott hírt, ők 10 ezer embert bocsátanak el, két hete pedig az Amazon küldött el 18 ezer főt.

A Reuters azt írja, az Alphabetnél a munkahelyek megszüntetése érinti a recruitinggel foglalkozó csapatokat, illetve egyes mérnöki és termékcsapatokat. Az elbocsátások globálisak lesznek, Amerikában már meg is indultak, sok érintett már meg is kapta az erről szóló értesítést. Más országokban a helyi foglalkoztatási törvények és gyakorlatok miatt hosszabb időt vesz igénybe a leépítés.

Kerestük a Google Magyarországot azzal kapcsolatban, hogy a magyar ágat mennyiben érintik a leépítések, a cikket frissíteni fogjuk a válaszukkal.

Frissítés: a magyar Google a kérdéseinkre azt válaszolta, a Google egyelőre nem tud megosztani új részleteket az üggyel kapcsolatban, Pichai blogbejegyzésén túl.

Az eredeti írást itt találja.

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a DEAC

Fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek