MegMinden
2022-11-19

Omega

(origo.hu)

Súlyos vád az Omega együttes ellen.

Hatalmas botrány tört ki az Omega rockegyüttes körül, ugyanis sokan azt állítják, hogy a még életben lévő tagok nyerészkedési szándékkal gyalázzák meg az Omega-emlékművet. A kemény kritikákat az együttes Facebook-oldalán fogalmazták meg többen is, de volt, aki védelmébe vette a zenakart.

Az Omegát az elmúlt két évben sorra érték a csapások, először Benkő László, majd Kóbor János halála rázta meg a zenekart és a közönséget. A zenekar és menedzserük is igyekszik életben tartani a zenekar emlékét, ezért forgalomba hozzák az eddig kiadott összes lemezüket átdolgozott, jobb hangminőségben, bár ennek sokan nem örülnek.

Mecky azt is mindig hangoztatta, hogyaz utókor számára nem szabad olyan anyagot hátra hagyni, amely nem méltó az Omegához. Hogy az új generációk ne mondhassák majd, hogy a hőskorban csak ennyire futotta. De hát a pénz nagy úr. Mecky meg már nem tud ellene tenni. Így hát sorra jelennek meg az újabbnál újabb, de már sokadszor kiadott tételek. Kellő támogatás van, a haszon garantált, ha senki nem vesz belőlük, akkor is marad. Tudjuk, az Omega nevéből még egy kis ideig lehet pénzt csinálni" – írta az egyik kommentelő, aki Kóbor Jánosra utal a hozzászólásában.

Ezen a véleményen van a zenekar oldalán több követője is, de akadtak, akik védelmükbe vették őket és szembe szálltak a kritikusokkal, akik aljas nyerészkedési szándéknak nevezik az újra kiadott albumokat.

Az Omega-életmű gondozása nem üzlet,nem nyerészkedés, nem ügyeskedés, hanem munka és megtiszteltetés. Mégis támadnak folyamatosan. Engem és mindazokat, akik ebben részt vesznek. Támadnak, mert azt gondolják, jogtalanul és valamiféle mesebeli haszon reményében adjuk ki újra a banda lemezeit, és engedélyezzük, hogy ilyen-olyan formában színpadon is megszólaljanak a legendás számok. Visszautasítom a vádakat, a rosszindulatú kommenteket, beszólásokat, üzeneteket..." – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere. 

Trunkos elmondta, hogy a jogviszony tisztázott, szó sincs valamiféle magánakcióról vagy nyerészkedésről. Ebben az emlékműprojektben részt vesz az épp betegségéből lábadozó  szólógitáros, Molnár György, Elefánt és a dobos, Debreczeni Ferenc, Ciki is. Aki megkérdőjelezi szándékaikat, az szerinte hatalmasat téved.

Őszintén szólva nem is nagyon tudok mit kezdeni a támadásokkal.Engem egyetlen cél vezérel: hogy az Omega-rajongók még a gyászuk közepette is mindent megkapjanak szeretett zenekarukról. Információt, zenét, s ha a helyzet úgy hozza, relikviákat. Egyébként a napokban felhívott valaki, s azt mondta: az interneten a zenekarhoz kapcsolódó személyes tárgyakat, relikviákat árulnak, sőt, eladásra kínáltak egy aranylemezt is, amely gyakorlatilag nem is lehetne úgymond magánszemélynél, hiszen az a banda féltve őrzött kincse. Arra kérek mindenkit, tisztelje az Omega emlékét, és tisztelje mindazt, amit mi megteszünk azért, hogy ez a bizonyos emlék még évtizedekig, sőt, az idők végezetéig megmaradjon" – zárta gondolatait a témával kapcsolatban Trunkos András.

 

Az eredeti írást itt találja.

Ljasuk Dimitry films

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek