MegMinden
2022-11-04

Shelley Duvall

(magyarnarancs.hu)

Shelley Duvall 20 év után ismét filmben szerepel.

A Ragyogás sztárja 2002-ben vonult vissza, egy független horror kedvéért most visszatér.

cott Goldberg rendezőként 17 projektet jegyez, melyek többsége rövid- és dokumentumfilm. Valószínűleg most készülő munkája se keltene nagy feltűnést, a The Forest Hills című horrorjához azonban sikerült egy igazi legendát szerződtetnie:

az egyik szerepet ugyanis Shelley Duvall alakítja majd.

A film egy férfiről szól, aki épp az erdőben túrázik, amikor fejsérülést szenved, ettől pedig rémálomszerű víziók kezdik kínozni. A főhőst Chiko Mendez játssza, Duvall pedig az anyja szerepében tűnik majd fel. Az eszét vesztő főszereplő látomásában ugyanis szülője is felbukkan.

Duvall legismertebb szerepét talán a Ragyogásban játszotta Wendy Torrance-ként. Emellett feltűnt a McCabe és Mrs. Millerben, az Annie Hallban, a Popeye-ben és az Időbanditákban. Kétszer jelölték Emmyre különböző animációs és gyerekműsoraiért. A filmezéstől 2002-ben vonult vissza, a Manna from Heaven című komédia óta nem is szerepelt semmiben. 2016-ban azonban azzal került a hírekbe, hogy interjút adott az egyébként is rengeteget kritizált Dr. Phil című talkshowban. Az adásban olyan zavartnak tűnt, hogy sokan attól tartottak, mentális betegségben szenved, a műsor alkotói pedig kihasználták ezt. Tavaly a The Hollywood Reporterben jelent meg a színésznőről egy portré, ami már sokkal szebb és összeszedettebb képet festett róla.

Kérdés, a nem túl ismert rendezőnek mivel sikerült rávennie a színésznőt a visszatérésre. Csak reménykedhetünk benne, hogy Dr. Philtől eltérően nem igyekszik majd kihasználni Duvall állapotát. Az mindenesetre beszédes, hogy a film további szerepeiben olyan, egykor ugyancsak szebb napokat látott színészek bukkannak majd fel, mint Edward Furlong 

Az eredeti írást itt találja.

Énidő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek