MegMinden
2022-11-04

Hollandia

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Hollandia bocsánatot kér a rabszolgaságában játszott szerepéért.

Ezt Franc Weerwind holland jogvédelmi miniszter jelentette be pénteken. A hivatalos bocsánatkérésre december közepén kerülhet sor.

A holland kormány még ebben az évben bocsánatot fog kérni az ország gyarmati múltja során a rabszolgaságban játszott szerepéért - közölte Franc Weerwind holland jogvédelmi miniszter Hágában.

A Dutch News című angol nyelvű holland hírportál tájékoztatása szerint Franc Weerwind sajtótájékoztató keretében közölte:

a holland kormány készen áll arra, hogy hivatalosan bocsánatot kérjen a rabszolgaságért, és 200 millió eurós alapot hozzon létre olyan kezdeményezések támogatására, amelyek célja, hogy emlékeztessenek Hollandia gyarmattartó múltjára.

A holland miniszter közölte azt is, hogy a kormány további 27 millió eurót különít el egy kizárólag a rabszolgasággal foglalkozó múzeum létrehozására.

A hírportál úgy tudja, a holland belügyminisztérium illetékes tanácsadó testületének tavalyi ajánlása alapján tervezett hivatalos bocsánatkérésre december közepén kerülhet sor.

Az eredeti írást itt találja.

Shelley Duvall

Szabadság

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek