MegMinden
2024-02-16

Brend

(kosarertek.hu)

Továbbra is fontos: a domain név szerepe az online márkaépítésben.

Az online jelenlét ma már alapvető jelentőséggel bír a vállalkozások életében, és a domain név kiválasztása kulcsfontosságú lépés a digitális térben való megjelenés során. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan járul hozzá a domain  név az e-kereskedelmi weboldalak sikeréhez, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során, illetve hogyan védhetjük meg márkánkat a domainek figyelésével.

A márkaépítés meghatározó tényező a cégek sikeres működésében. Amennyiben brandépítésről beszélünk, sokaknak a megjegyezhető márkanév, a figyelemfelkeltő logó vagy a célcsoporthoz illeszkedő arculat jut eszükbe, viszont hasonlóan fontos figyelmet fordítanunk a domain név (kevésbé ismert, de használatos megnevezése: tartomány név) megfelelő kiválasztására és használatára is.

Milyen domain nevet válasszunk e-kereskedelmi weboldalunk számára?

A mai világban már a cég alapítása előtt, gyakorlatilag a vállalkozás vagy a márkaötlet felmerülésének pillanatában érdemes lefoglalni a domain nevet, még akkor is, ha a kezdeti időszakban nem tervezzük a honlap vagy weboldal elindítását, hiszen nincs garancia arra, hogy a megfelelő tartomány név a későbbiekben szabad lesz. Milyen legyen a tartomány név, amit választunk?

  • Egyszerű és könnyen megjegyezhető

A márkaépítés tekintetében kifejezetten fontos tényező az egyszerű megjegyezhetőség. Mi sem lehet fontosabb annál, mint hogy a potenciális ügyfelek a domaint meghallva, látva könnyen meg tudják ezt jegyezni és később felidézni, leírni. Érdemes tehát rövid, egyszerű, egyértelmű neveket választani!

  • Releváns

A vállalkozás és tevékenységi kör szempontjából releváns domain neve(ke)t részesítsünk előnyben! Leggyakoribb és legegyszerűbb lehetőség maga a márkanév regisztrálása vagy egy tevékenységi körhöz kapcsolódó kulcsszavas verzió, de akár ezek kombinációja is megfelelő lehet.

Természetesen csak olyan domain regisztrálására van lehetőség, amely még szabad, azaz más még nem regisztrálta. Ez egy keresés során könnyen ellenőrizhető. Amennyiben a kigondolt név már foglalt, másik után kell néznünk, éppen ezért fontos, hogy időben cselekedjünk!

Az eredeti írást itt találja.

Hálapénz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek