MegMinden
2022-10-28

Twitter

(index.hu)

Elon Musk megvette a Twittert, kirúgta a vezetőség felét.

Elon Musk átvette az irányítást a Twitter felett, és azonnal leváltotta annak vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját és a vállalat vezető ügyvédjét − közölte két, az ügyletet ismerő forrás.

A források azt nem kívánták megmondani, hogy az eredetileg 44 milliárd dollárra értékelt üzletben minden papírt aláírtak-e már, vagy hogy az ügylet lezárult-e. Azt azonban elmondták, hogy Musk a közösségi médiaplatform élére állt, és kirúgta Parag Agrawal vezérigazgatót, Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde vezető jogtanácsost − írta meg az AP hírügynökség

Néhány órával később Musk azt tweetelte, hogy „a madár már szabad”, utalva ezzel a Twitter logójára.

A távozásokra mindössze néhány órával azelőtt került sor, hogy egy delaware-i bíró pénteken határidőt szabott az ügylet véglegesítésére. A bíró perrel fenyegetett, ha nem születik megállapodás. Már széles körben várták azt, hogy jelentős személyzeti lépések fognak történni, és szinte biztosan ez az első a sok jelentős változás közül, amelyet a Tesla szeszélyes vezérigazgatója végre fog hajtani.

Musk áprilisban, közvetlenül azelőtt, hogy úgy döntött, ajánlatot tesz a vállalatra, magánjellegű összeütközésbe került Agrawallal, a később bírósági beadványokból nyilvánosságra került szöveges üzenetek szerint.

Körülbelül ugyanekkor a Twitteren kritizálta Gadde-ot, a vállalat vezető ügyvédjét. Tweetjei után Gadde-ot más Twitter-fiókokból tömegesen kezdték zaklatni. Gadde esetében, aki 11 éve dolgozik a Twitteren, és aki a közpolitikai és biztonsági területet is vezeti, a zaklatások között rasszista és nőgyűlölő támadások is szerepeltek, amellett, hogy felszólították Muskot, hogy rúgja ki őt. Csütörtökön, miután felmentették, a zaklató tweetek ismét fellángoltak. Musk változtatásainak célja a Twitter előfizetői bázisának és bevételeinek növelése.

Az eredeti írást itt találja.

Szigetelés

Klip- és dalpremier az Aulában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek