MegMinden
2022-10-19

Phantom

(vetess.hu)

Forradalmi az új Rolls-Royce

Bemutatkozott a Spectre, a Rolls-Royce első tisztán elektromos kupéja. A kétajtós Phantom szellemi utódja lenyűgöző paraméterekkel rendelkezik.

 

Amióta szóba került, hogy maga is villanyautót épít, nem győzi hangsúlyozni a Rolls-Royce, hogy alapítója, Charles Rolls már 1900-ban megmondta, az elektromos közlekedésé a jövő. Erre a jövőre aztán több mint 120 évet kellett várni, most azonban itt a Spectre, a Phantom Coupé helyébe lépő óriás, amelyben nemhogy V12-es, de semmilyen belső égésű motor nincs, csak villanymotor – hogy egy vagy több, arról egyelőre hallgat a gyártó.

A Spectre az első, de nem az utolsó elektromos Rolls-Royce, sőt: 2030-ra teljes portfolióját tisztán elektromos hajtásra állítja át a gyár.

Ha ránézünk, azonnal felismerhető, hogy új generációs Rolls-Royce modellel van dolgunk. Pedig a Spectre több szempontból is különleges. Minden eddiginél szélesebb a hűtőmaszk, amelynek kivilágított lamelláit gondosan alakították ki, és a karosszériához szorosan illeszkedve helyezték el, hogy csökkentsék a légellenállást.

Az eredeti írást itt találja.

Hetvenöt éves a TOTÓ

Átkeresztelik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek