MegMinden
2022-10-07

Bűnbandák

(origo.hu)

A sztárfocistáknak is rémisztő pillanatokat kell átélniük.

A sztárfocistáknak manapság elképesztő hírnevük van világszerte, millióan követik őket a közösségi médiában, arról nem is beszélve, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak. Ezt pedig mindenki tudja róluk. Egy átlagember számára szinte felfoghatatlan az az élet, amit a sztárfocisták élnek, hiszen vannak, akik egész életükben nem keresnek annyi pénzt, mint amennyit néhány játékos egyetlen év alatt. Példának okáért a bolygó legnépszerűbb futballistáját, Cristiano Ronadót közel félmilliárd ember követi az Instagramon, ahol egyetlen tartalommegosztással 3,1 millió fontot, vagyis nagyjából másfél milliárd forintot keres.

Persze, nem minden labdarúgó tesz zsebre ennyi pénzt, és luxus ide vagy oda, végső soron ők is csak emberek, akik olykor szembesülnek a hírnév árnyékos oldalával. 

Idén több sztárfocista is betöréses rablás áldozata lett.Legutóbb a Bayern München világbajnok támadóját, Thomas Müllert lopták meg, miközben ő a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen játszott, éppen a születésnapján. A betörők nagy mennyiségű készpénzzel, ékszerekkel és egyéb értékekkel távoztak az otthonából. Müller ugyan a 2-0-ra megnyert meccs után azonnal hazasietett az Allianz Arénától 40 kilométerre lévő otthonába, de az elkövetők addigra már eltűntek, és a rendőrségnek egyelőre még nem sikerült megtalálnia őket.

A labdarúgók könnyű célpontok. A közösségi oldalakon hatalmas figyelmet vonnak magukra a luxusautókkal, ékszerekkel, órákkal. Fiatalok, gyakran látnak vendégül az otthonaikban sokakat, ezek az emberek pedig időnként továbbadják, mit látnak"– mondta korábban egy rendőrségi szakértő.

Kísértetiesen hasonló eset történt márciusban a franciák világbajok sztárjával, Paul Pogbával, akit ugyancsak akkor raboltak ki, amikor a pályán volt, ráadásul éppen akkor volt a 29. születésnapja.

"Családunk legrosszabb rémálma vált valóra. Betörtek az otthonunkba, míg a gyermekeink a szobájukban aludtak. A bűnözők öt percet sem voltak a házunkban, de ez alatt az idő alatt egy nagyon fontos dolgot vettek el tőlünk: a biztonságérzetünket"- írta a közösségi oldalán Pogba.

Az eredeti írást itt találja.

Szólj be

Tóbiás Krisztián

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek