MegMinden
2022-10-07

Armageddon

(index.hu)

Joe Biden szerint eljöhet a világvége

Joe Biden elnök csütörtökön úgy fogalmazott, hogy a nukleáris „armageddon” kockázata az 1962-es kubai rakétaválság óta a legmagasabb szinten van. Orosz tisztviselők a taktikai nukleáris fegyverek bevetésének lehetőségéről beszélnek, miután hatalmas kudarcot szenvedtek a nyolc hónapja tartó ukrajnai invázióban.

Az amerikai elnök a Demokratikus Szenátusi Kampánybizottság számára rendezett adománygyűjtésen felszólalva azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „egy olyan ember, akit elég jól ismer”, és az orosz vezető „nem viccel, amikor taktikai nukleáris fegyverek, biológiai vagy vegyi fegyverek bevetéséről beszél” − közölte az AP hírügynökség

Joe Biden hozzátette:

Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem álltunk szemben azzal, hogy a világvége valóban bekövetkezhet.

Utalt arra, hogy a Putyin által jelentett fenyegetés valós, mert „a hadserege, hogy úgy fogalmazzunk, jelentősen alulteljesít”.

Amerikai tisztviselők hónapok óta figyelmeztetnek arra a lehetőségre, hogy Oroszország tömegpusztító fegyvereket vethet be Ukrajnában, mivel a hadszíntéren számos stratégiai kudarcot szenvedett, azonban az elnök megjegyzései az amerikai kormány eddigi legélesebb figyelmeztetését jelentik a nukleáris fenyegetésről.

Az eredeti írást itt találja.

Vendégünk: Vaszily Miklós közgazdász

Szarvasmarha-bírálatban a legjobbak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek