Egyetem Tér
2022-10-07

Szarvasmarha-bírálatban a legjobbak

Összetettben második helyezést értek el az országos gazdászversenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatói.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében rendezett szakmai megmérettetésen elméletben és gyakorlatban is bizonyítottak a debreceni agráros hallgatók.

A KÁN Egyetemi Napokon nyolc csapat indult, a debreceni hallgatók mellett érkeztek diákok a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai, keszthelyi, gödöllői, gyöngyösi és kaposvári campusáról, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karáról, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karáról, Hódmezővásárhelyről is.

A felsőoktatási intézmények gazdászversenyén elméleti tudásukat és sokrétű gyakorlati felkészültségüket mutatták meg a hallgatók. A háromfős csapatok olyan szakmai és ügyességi feladatokat is kaptak, mint juhok körmölése, traktoros ügyességi verseny, borfajták felismerése és szarvasmarha-showbírálat.

A versenyszámokban kitűnően teljesítettek a Debreceni Egyetem hallgatói, szarvasmarha-bírálatban ők bizonyultak a legjobbnak, összetettben pedig a második helyen végeztek. A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar csapatát Katona Sára lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnök, Czina Ferenc osztatlan agrármérnök és Koncz Zoltán Szabolcs mezőgazdasági mérnök szakos hallgató alkotta. A csapatot Oláh János tudományos főmunkatárs készítette fel.

Sajtóközpont – ÉE

Armageddon

dr. Veszelszki Ágnes

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek