MegMinden
2021-07-17

Döme Barbara

(helyorseg.ma)

Sanyi spirituális rendet tesz

Sanyi, miért celluxoztad a Bibliát a lízingelt kecske tőgyire? Micsoda? Spirituális rendrakás? Igyad csak szépen a sörödet, aztán mondjad el rendre, ki az a japán asszony, akit emlegetsz. Remélem, nem a szeretőd! Jaj, csak nem egy újabb vírust fedeztek fel? Mossad le a kecskét Domestosszal, mielőtt kimúlik szegény!

Az én Sanyim nem fér a bőrébe, ha ivásról van szó, egyébként persze egész nap a sufniban henyél. Tegnap mondom neki, nagyon gyatrán muzsikál a Sanyi csodái elnevezésű programsorozatunk, ezért valamit ki kell találni. Előző nap épp azt kerestem az interneten, hogy lejárt szavatosságú húskonzervvel meg lehet-e mérgezni valakit, amikor megláttam, hogy lomtalanítás van a szomszéd városban. Arra gondoltam, elzavarom Sanyit lomizni, biztosan talál néhány dolgot, amit felújíthatunk és jó pénzért eladhatunk a drága vendégeinknek.

Nem is újságoltam, csináltunk az urammal egy internetes boltot. Mindent árulunk, azt is, amink nincs. Pár hete kitaláltam, hogy olyan szájmaszkot kell kínálni, amelyik imádság hatására aktiválódik. Vagyis, aki felveszi és elmondja benne a miatyánkot, soha többé nem tud megfertőződni a maszk alatt. Sanyi azt mondta, ez akkora hülyeség, hogy senki nem hiszi majd el. Tévedett. Elárasztottak bennünket a megrendelések, persze mindenkinek azt mondtam, már csak egy darab csodamaszkunk van, ezért azt nem tudom eladni. Erre alkudozni kezdtek, s így a kezdőárat szép magasra fel tudtam tornázni. A legnagyobb összeg, amit az imádságra aktiválódó maszkért kaptam, százezer forint volt. El sem akartam hinni! Persze akadtak reklamálók is, azokat leszereltem azzal, hogy a maszk megérzi, ha valaki csak kamuhívő, s annak a miatyánkjára nem reagál. Elvem, hogy pénzt vissza nem adunk, ennél az üzletnél is ehhez tartottam magam. A kisunokám, Virdzsike persze megint aggodalmaskodott: mama, ez a bolt bajt hoz rátok, hogy magyarázzátok ki magatokat az adóhatóságnál? Kislányom, azt én már kitaláltam, mondtam neki. Nálunk minden ingyen van, de ha ajándékba pénzt adnak érte, azt elfogadjuk, így nem lehet belekötni. Mama, egyszer nagyon megütitek a bokátokat!, magyarázta Virdzsikém, de attól kissé megnyugodott, hogy neki gyűjtünk egy szép új autóra. A lényeg, hogy a kis boltból van némi bevételünk, de ez persze nem elég – ahhoz, hogy mehessünk idén Balira, kellenek a drága vendégek és a Sanyi csodái sorozat is.

Az eredeti írást itt találja.

Hazai pályán kezdi a DEAC a bajnokságot

Letartóztatták a pénzért védettségi igazolványokat áruló szabolcsi háziorvost

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek