MegMinden
2022-05-23

Döntősök

(litera.hu)

Kiválasztották a Mastercard Alkotótárs ösztöndíj 10 döntősét.

Az idén második alkalommal meghirdetett Mastercard Alkotótárs alkotói ösztöndíjpályázat tíz döntőse: Hegyi Ede, Kali Ágnes, Kállay Eszter, Kerber Balázs, Laboda Kornél, Makai Máté, Mécs Anna, Mucha Dorka, Vajna Ádám és Vonnák Diána. A győzteseket 2022. június 10-én, pénteken, 15:30 órakor hirdetik ki a Margó Irodalmi Fesztiválon a Városmajori Szabadtéri Színpadon.


Az idén második alkalommal meghirdetett Mastercard Alkotótárs alkotói ösztöndíjra 48 pályázat érkezett. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers-, és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete. A 2021-ben elindított alkotói ösztöndíj első nyertesei, André Ferenc és Czakó Zsófia voltak, utóbbinak a 2022 tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon mutatják be az ösztöndíj alatt elkészült regényét, a Szívhangot.

Az Antal Nikolett, Lapis József és Valuska László alkotta előzsűri kiválasztotta a legjobb tíz pályázatot. A döntősök közül az ösztöndíj második évére felkért, Dragomán György, Erdős Virág, Tompa Andrea, Máté Gábor és Závada Péter alkotta szakmai zsűri választja ki a 2022-es Mastercard Alkotótárs férfi és nő ösztöndíjasait, akik rendszeres megjelenési lehetőséget és 2-2 millió forintot kapnak, hogy kötettervüket megvalósíthassák.

A legjobb tíz pályázó augusztus 11-13. között a zalai Margófeszten fejlesztheti munkatervét: a tavaly a Mastercard támogatásával megvalósult Alkotótábor célja, hogy szakmai vezetéssel, egyénileg és csoportban dolgozzanak az írók és költők terveiken. Az Alkotótábor eredményességét bizonyítja a korábbi rövid lista szereplőinek friss kötetei, illetve a résztvevők közül többen idén is a legjobb tíz közé kerültek.

A győzteseket 2022. június 10-én, pénteken, 15:30 órakor hirdetik ki a Margó Irodalmi Fesztiválon a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az eredeti írást itt találja.

Átadtuk az adományokat

Aszteroida

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek