MegMinden
2022-05-03

Ádám Martin

(goal.com)

Olyan, mint Robert Lewandowski.

Bognár György a Bayern München lengyel gólvágójához hasonlította játékosát.

A Paks vezetőedzője a Digi Sport híradójának azt nyilatkozta, hogy már a szezon elején érezte, hogy Martin számára jó szezon következhet, igaz a játékos még így is túlteljesítette a tréner várakozásait:

„Még az első bajnoki előtt nyilatkoztam, Ádám Martin is képes arra, hogy 20-22 gólt rúgjon, mint korábban Hahn Jani. Én azt gondolom, hogy ebben a csapatban, ebben a felfogásban van annyi helyzet, hogy lehet gólokat lőni.”

A korábbi szabályok alapján Ádám Martin idén – a mostani állás szerint – ugyanúgy ezüstcipőt nyerhetne, mint Nyilasi Tibor 41 éve. Csakhogy az erősebb bajnokságokban elért gólok 1996 óta másfél- vagy kétszer annyi pontot érnek, így a Paks 27 éves csatárának esélye sincs a dobogóra kerülni. A Paks támadójánál csak Robert Lewandowski szerzett több gólt az első osztályú bajnokságokban, a Bayern München kilencese 32 mérkőzésen 34 szerzett gólnál jár a Bundesliga idei kiírásában.

„A 30-40 évvel ezelőtti időkben ez a teljesítmény ezüst-, bronzcipőre feljogosította volna. Az, hogy a Bayern Münchenben Lewandowski 33, vagy még több gólnál is tart, szerintem teljesen normális, hiszen minden évben meglövi, abban a csapatban lehet – mint ahogy a Paksban is lehet. Ha Martin körbe van játszva – és ez a Bayern Münchenben megvan Lewandowskinál, nem kisebbítve nyilván a képességeit –, lehetséges, hogy ott is lőne ennyi gólt.

– fogalmazott Bognár György. A zöld-fehérek vezetőedzője ezután kitért az FTC elleni Magyar Kupa-döntőre is:

„Mi vasárnap játszunk, a Fradi szombaton, nekünk fontos meccsünk van, a Fradinak, mondjuk úgy, hogy nem igazán. Mi két napot pihenhetünk a kupadöntőre, a Fradi hármat. Én azt gondolom, egy kis hozzáértéssel ezt korrigálni lehetett volna.”
 

Nyilasi Tibor is üzent a csatárnak.

 

„Tiszta szívből gratulálok Ádám Martinnak, aki bebizonyította, hogy egy jó edzővel, egy jó csapattal minden elérhető"

– ezt üzente a DIGI Sport keresztül a Paks FC 29 bajnoki gólos csatárának Nyilasi Tibor, aki az 1980-81-es szezonban elért 30 ferencvárosi góljával európai ezüstcipőt nyert.

Az eredeti írást itt találja.

Különös szenvedést okozott kutyájának a berekböszörményi asszony

Egy győzelem bennmaradást érhet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek