Sport
2022-05-03

Egy győzelem bennmaradást érhet

A véghajrához ért az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, immár a 31., ezúttal hétközi forduló következik.

A DVSC kedden 16.30-kor Mezőkövesden lép pályára, és ha nyerni tudna, gyakorlatilag kivívná a bajnokság előtt célul kitűzött bennmaradást. A szombati, Mol Fehérvár elleni találkozón (0-3) rengeteg hiányzója volt csapatunknak (többek között Deslandes, Baráth, Soltész, Ugrai, Bárány, Charleston, Poór, Kosicky, Kundrák), közülük Sylvain Deslandes visszatérhet, Baráth Péter játéka még kérdéses, a többiek vélhetően nem állhatnak rendelkezésre.

A Mezőkövesd nem éppen a kedvenc ellenfele a Lokinak, ebben a bajnokságban mindkétszer a keddi vetélytárs győzött (Kövesden 1-0-ra, Debrecenben 4-1-re), az összesített mérleg is negatív a DVSC szempontjából (5 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség). Ez persze a múlt, és most a jelen számít: a bennmaradás szempontjából rendkívül értékes lenne végre legyőzni az egykori debreceni sikeredző, Supka Attila együttesét.

A forduló programja meglehetősen érdekes, hiszen a kiesés ellen küzdő együttesek nem ugyanakkor, még csak nem is ugyanazon a napon játszanak. A Loki ugyebár kedden lép pályára (ekkor lesz a Fehérvár-Honvéd is), a vetélytársak többsége viszont szerdán (Gyirmót-Paks, MTK-Puskás). Mindazonáltal a Lokinak értelemszerűen saját magával kell foglalkoznia, hiszen ha nyer, nemigen kell már számolgatni, de akár egy pontnak is komoly értéke lehet.

 

dvsc.hu

Ádám Martin

Testamentum

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek