MegMinden
2022-05-01

A játszma

(origo.hu)

Sok meztelenséggel repít vissza a legsötétebb kommunizmusba A játszma előzetese.

Elkészült az új magyar kémfilm, A játszma előzetese. A film június 9-én debütál a hazai mozikban, az InterCom forgalmazásában. A játszma az itthon és külföldön is kultfilmmé vált A vizsga folytatása, az ikonikus thriller felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában térnek vissza a vászonra – Staub Viktória pedig új főszereplőként csatlakozott az eredeti szereplőkhöz.

A film története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus is beláthatatlan következményekkel járhat.

A játszma a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive gyártásában készült. Producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság - Különjárat), a forgatókönyvet Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ, A vizsga) írta. A játszma operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, zeneszerzője Asher Goldschmidt, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde. 

Az eredeti írást itt találja.

Már csak egy siker kell a címvédéshez

Megszakadt a veretlenségi sorozat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek