MegMinden
2022-03-09

Mila Kunis

(index.hu)

Világsztárok, akik büszkék ukrán származásukra.

Ukrajna lerohanása óta egyre több színész és zenész szólal fel a háborúval kapcsolatban, ezért összegyűjtöttünk 10+ hírességet, akiket származásuk miatt személyesen érint a tragédia.

Nem titok, hogy az Egyesült Államok mindig is a multikultúra és a nemzeti diverzitás egyik bölcsője volt, és ezzel Hollywood sincs másképp. A filmsztárok közül vannak, akikről pontosan tudjuk, honnan származnak, azonban akadnak olyanok is, akikről csak az orosz–ukrán háború miatt derült ki, hogy ukrán felmenőkkel rendelkeznek.

Milla Jovovich

Az ötödik elem és a Kaptár filmek főhősnője a délszláv háború szörnyűségeihez hasonlította a mostani konfliktust.

A Kaptár és az Az ötödik elem Ukrajnában született színésznője mindig is büszkén gondolt ukrán „származására″. 1975-ben született Kijevben, édesanyja a híres orosz színésznő, Galina Loginova. Ötéves volt, mikor szüleivel együtt Londonba költözött, később pedig Los Angelesben telepedett le a család. A multitalentum ma is hatalmas sikernek örvend, az angol mellett oroszul, franciául és ukránul is beszél. Jovovich az orosz–ukrán háború kapcsán Instagramon is nyilatkozott:

Orosz és ukrán felmenőim és gyökereim is vannak. Szétszakadok, ahogy látom ezt a horrort…

Mila Kunis

A filmsztárról szintén köztudott, hogy ukrán származású, azt azonban kevesen tudják, hogy hétéves koráig Csernovciban élt, és csak 1991-ben költözött Los Angelesbe családjával. Főleg vígjátékokból ismert, azonban az áttörést mégis a Fekete hattyú című dráma hozta neki. Mai napig beszél ukránul és oroszul, ami többször is hasznára vált, például mikor a Barátság extrákkal című film sajtóturnéján színésztársát, Justin Timberlake-et vette védelmébe egy orosz riporterrel szemben.

Leonardo DiCaprio                 

A 90-es évek szívtiprójából felnőtt filmsztár is ukrán felmenőkkel rendelkezik. DiCaprio március 5-én 10 millió dollárt adományozott nagyanyja ukrán szülővárosának, Odesszának a Nemzetközi Visegrádi Alapon keresztül.

Steven Spielberg

A háromszoros Oscar-díjas rendező is ukrán felmenőkkel rendelkezik. Nagyszülei Odesszából és Kamjanec-Pogyilszkijből emigráló ukrán zsidók voltak, Spielberg már az amerikai Ohióban született. A rendező dokumentumfilmje, a Spell Your Name az első nemzetközi, holokausztról szóló dokumentumfilm volt, melyet Ukrajnában 2006-ban bemutattak, és nagy hatással volt az ország zsidó közösségére. A rendező elmondása szerint a kedvenc étele az ukrán borscs.   

Az eredeti írást itt találja.

Aranycipő

Tompos Kátya

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek