MegMinden
2023-03-22

Kondás Elemér

(debsport.com)

Egy perc Kondás Elemérrel.

A kiesés szélére sodródott Vasas labdarúgócsapatának vezetősége megerősítette Kondás Elemért vezetőedzői beosztásában.

Megnyugodott?

Eddig sem voltam ideges típus, de tény, nagyon fontos a bizalom, megkaptam. Azt gondolom, a lehetőségekhez képest megtettem, megtettünk mindent a jobb szereplés érdekében, sokszor a szerencse is hiányzott.

Ezután meg lesz?

Labdarúgó szakember vagyok, nem jós. Igen, néha kell, hogy Fortuna velünk legyen.

A következő fordulóban haza jön, abba a Nagyerdei Stadionba, ahol számos siker részese volt. Most ellenfélként ül majd a másik kispadon.

Soha életemben nem dirigáltam a Nagyerdőn a Loki ellen. Ez lesz az első alkalom. Nyilván érzelmileg már most is túlfűtött állapotban vagyok, de mindenkinek meg kell érteni, jelenlegi munkáltatóm a Vasas, az ő érdekeit szolgálom. Ehhez pedig az kell, hogy Debrecenben nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. A piros-kékek jelen állása szerint nem is kívánhatok mást, remélem emiatt nem neheztelnek majd rám azok a szurkolók, akikkel együtt DVSC színekben – többek között – veretlenül lettünk bajnokok.

A pletykák szerint nem a legjobb szájízzel távozott legutóbb a Hajdúságból.

Ezt az időszakot már lezártam magamban. Vezettük a tabellát, amikor felállítottak. Hiányzott a korrektség, és nem az én részemről. Elmúlt, nem szeretnék róla beszélni. Hadd teljen el egy kis idő, és talán. Mindenesetre érdekes zöngéi voltak a szerződésem felbontásának. 

Kilenc forduló van hátra a bajnokságból, Önöknek ugyanannyi pont hátrányuk van a még bent maradó helytől.

Éppen ezek a számok is alá támasztják, rendkívül nehéz a helyzetünk. Én azonban optimista vagyok. Az együttesben mindenki tenni akar, hogy elkerüljünk az utolsó helyről.

Bátran nyúl a fiatalokhoz mostanság. Kikerültek a keretből olyan rutinos játékosok, mint Márkvárt, Feczesin, vagy Radó. Rosszul teljesítettek?

Ez legyen a klub belügye. Nyilván vannak elvárások, amelyek másak az első osztályban és megint másak az NB III-ban. Utóbbiakat könnyebb megvalósítani. Mindenki előtt nyitva áll a Keleti-csoport kapuja. A fiatalok legutóbb a Paks ellen is bizonyították, hogy tehetségesek, van bennük kurázsi. Nem sok hiányzott a pontszerzéshez, de elkövettünk néhány buta hibát.

A Magyar Kupában a négy között vannak, akár a nemzetközi porondra is kijuthatnak a nyáron.

A döntőbe jutásért előbb túl kell jutnunk a Budafok együttesén. Aztán lehet tovább tervezni.

És tervez?

Hogyne! Mindig a soron következő mérkőzést. Most a DVSC ellenit!

W.Gy.

Az eredeti írást itt találja.

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács

Hatvan év 60 debreceni dala 9. rész

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek