MegMinden
2022-03-02

Vívás

(deac.hu)

Európa-bajnok a Battai Sugárral felálló junior kardcsapat.

Az újvidéki Junior (U20) Vívó Európa-bajnokság szerdai zárónapján a DEAC kardozója pályafutása negyedik korosztályos csapat Európa-bajnoki címét szerezte, miután a magyar lányok a döntőben 45:42-re legyőzték Franciaországot.

Elképesztő magabiztossággal menetelt a döntőig a Battai Sugár, Beviz Dorottya, Keszei Kira és Szűcs Luca alkotta magyar kardcsapat. A nap első mérkőzésén Ausztriával csaptak össze a Sugiék, a nagyon sima 45-13-as győzelem megadta az alaphangot a versenyre. A negyeddöntőben a jó erőkből álló Bulgária következett. A bolgárok 15:12-ig tudták csak szorossá tenni az asszót, a végére tizennégyre duzzadt a különbség, 45:31-gyel jutottak a legjobb négy közé a mieink.

Előzetesen nem tűnt olyan könnyű ellenfélnek a soron következő Olaszország – amely legyőzte a briteket és a lengyeleket is -, de Sugi, Kira és Luca egyaránt remekeltek a páston, s 45:18-as már-már kiütéses diadallal jutottak be a fináléba.

A döntőben az a francia csapat várta a magyar lányokat, amely soraiban tudta az egyéni győztes Aimét, aki Sugit búcsúztatta a hétfői elődöntőben. Itt volt az alkalom a szó szerinti visszavágásra, amellyel élni is tudtak a kardozó hölgyeink. Franciaország 20:17-re még vezetett, ekkor azonban Keszei Kira nagyot fordított, az utolsó asszó előtt 40:31 volt ide. Ekkor jöhetett a visszavágó Sugi és Aime között. A francia lány nagyot küzdött, de Dávid László tanítványának nem remegett meg a keze. Ez pedig azt jelentette, hogy Sugár pályafutása során negyedik alkalommal is felállhatott a dobogó tetejére korosztályos kontinensbajnokságon.

A debreceni kardtündér így értékelte az Eb-címet a hunfencing.hu-nak:

– Sikerült bizonyítanunk, hogy egységes és jó csapatunk van. Akadtak hullámvölgyek, de a végén örülök, hogy sikerült befejeznem a meccset. Nagyon várom a folytatást a világbajnokságon!

A női kardcsapat elsőségével a magyar küldöttség 3 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel a legeredményesebb nemzetként zárta a szerbiai versenyt.

Az eredeti írást itt találja.

Újra versenyeznek a zenész hallgatók

Változik az oltópont nyitvatartása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek